Магазин

''Фаберже'' је креирао јаје специјално за ''Игру престола''

Руски јувелир Карл Петар Фаберже је својевремено креирао прелепа декоративна јаја искључиво за царске породице, тако да није изненађујуће што истоимена компанија наставља ту традицију, овога пута правећи пројекат за краљицу популарног серијала ''Игра престола''
''Фаберже'' је креирао јаје специјално за ''Игру престола''Getty © Rich Fury

Инспирација за јаје и колекцију накита је била главна краљица серије, Денерис Таргарјен. Мотиви, боје и облици јаја и накита су урађени по сценографији, костимима и карактерима серије. Инспирисани су змајевима и амбицијом краљице.

На пројекту су радиле Мишел Клептон, костимографкиња серије и главни креативни директор ''Фабержеа'', Лиса Талгрен која каже да је надахнуће било велико, захваљујући богатом дизајну костима.

Компанија је изјавила да је циљ сарадње био приказивање нове врсте дизајнерског приступа, где се комбинују елеганција и скупоцени материјали са интригантним и неконвенционалним начинима ношења ових луксузних јувелирских комада.

''Колекција је инспирисана снагом и пожртвованошћу Денерис, као и њеним односом са змајевима. Кроз ове комаде смо покушали да искажемо ову комплексну жену и њен пут од сирочета до краљице, као и њену борбу за Гвоздени трон'' говори Мишел Клептон.

Дизајн јајета ставља највећи акценат на боје куће Таргарјен, црвене и црне. Величанствена констукција приказује тамну круну у средини, када се љуска јајета отвори. За јаје и накит су коришћени материјали попут белог злата, рубина, као и различити дијаманти... Неки од мотива јајета и огрлица, минђуша и прстења су пламен, змајеве главе или репови, костури и бодље – познате симболике серије.

image