Магазин

"Синдром срећне девојке" - ТикТок тренд за манифестовање срећног живота достиже милионске прегледе

Чини се као да у сваком тренуту постоји неки нови тренд на ТикТоку, а последњи у низу, назван "синдром срећне девојке" проширио се за кратко време као пожар. Хештег #luckygirlsyndrome има 61,9 милиона прегледа. "Синдром срећне девојке" почива на идеји да ћете, ако заиста верујете да сте срећни, привући срећна искуства.
"Синдром срећне девојке" - ТикТок тренд за манифестовање срећног живота достиже милионске прегледе© pexels/Andrea Piacquadio

"Тајна је претпоставити и веровати у то пре него што се појави конкретан доказ. Обманите себе!", каже инфлуенсерка Лаура Галеб, која је осмислила овај концепт. Она тврди да је, од када је почела да користи фразу "Ја сам тако срећна", постала једна од најсрећнијих људи које познаје. Галеб је рекла да јој се пружају "луде прилике" ниоткуда. То је подстакло жене да користе њен метод да побољшају своју срећу.

Оригинални пост ове тиктокерке, о "синдрому срећне девојке" - у којем она каже "Увек очекујем да ми се догоде сјајне ствари, и онда се оне и дешавају" - прегледан је 2,7 милиона пута. И сада многи деле своја искуства након праћења ове рутине. 

Неке кориснице ТикТока додале су не само своја искуства, већ и савете, па је једна од њих предложила да се почне са афирмацијом "Ја сам срећан" од раног јутра одмах након буђења, док се мозак још није ни пробудио до краја.

@krrenee Stitch from @megan guilbeax I swear try this bc manifestations are coming THROUGH #manifestation#luckygirl#luckygirlsyndrome♬ original sound - Kris ✷☽ astrology + festivals

Хипнотерапеут Лорни Вилсон сматра да је закон претпоставке и "синдром срећне девојке" - самохипноза. Она сматра да ако себи нешто кажемо довољно пута и осећамо то, могу се створити нове неуронске шеме у мозгу. Ово омогућава промену понашања и ставова кроз позитивне афирмације.

@laurnie.wilson Lucky girl syndrome and the law of assumption is self-hypnosis…which is pretty cool. So here’s a breakdown of how beliefs are formed, so that you can make the most of what 2023 has in store! #blackhypnotherapist#hypnotherapistsoftiktok#bipocselfcare#queerselfcare#subconsciousmind#subconsciousbeliefs#hypnosis#luckygirlsyndrome#lawofassumption#newyearresolution#selfimprovement#newyearsresolutions♬ original sound - Laurnie | Hypnotherapist

А шта каже наука? Сви људи имају ретикуларни активирајући систем (РАС) у мозгу којифилтрира непотребне информације како би човек могао да се фокусира на оно што је важно. Када неко сам себе убеђује да је срећан, нервни систем почиње да тражи сигнале да себи докаже да је особа срећна. То значи да ће стално водити до доказа да је то могуће. Као када се научи нова реч и одједном ту реч почињемо да виђамо и чујемо свуда. РАС ће приметити оно што особа жели да примети.

Како применити овај тренд "синдром срећне девојке"? Променити причу коју особа прича себи, јер мисли креирају стварност. Подсвесном уму је потребно око 30 дана да створи нове неуронске путеве и ослободи се старих негативних мисли - зато кажу да би требало вежбати ову методу око месец дана да би се осетила разлика. Без обзира шта се дешава, чак и ако ствари иду лоше, битно је задржати идеју да ће све увек бити добро. Свако лоше искуство је само прилика за добијање жељеног.

Међутим, као последица форсирања позитивног размишљање, а порицања негативних емоција може се створити осећај срама, кривице и потискивања емоција што може озбиљно угрозити ментално здравље. Ово начин размишљања има и свој термин "токсична позитивност".

Ова техника закона привлачности која помера фокус са негативног начина размишљања на готово обмањујуће, позитивно - кажу да функционише. Међутим, неки стручњаци сматрају да то може бити велики проблем за оне који су веровали да су срећне мисли све што им је потребно. "То може да изазове разочарење код неких, док код других може да доведе до потпуног губитка самопоуздање. Веровање да сте најсрећнија особа на планети Земљи или да сте срећнији од било ког другог живог бића може бити опасно", сматра Луси Бејкер, лајфкоуч из Велике Британије.

image
VV inauguration
banner