Магазин

Кристијано Роналдо први у историји са 600 милиона Инстаграм пратилаца

Кристијано Роналдо ових дана још једном је исписао историју, али овај пут терен није био фудбалски, већ "инстаграмски" - током само једног дана он је два пута достигао бројку од 600 милиона пратилаца, чиме је постигао оно што за руком није пошло чак ни члановима ријалити породице Кардашијан. Роналдо је тако постао прва особа у историји која има 600 милиона пратилаца на овој друштвеној мрежи, а одмах за њим каска и Меси са 482 милиона обожаватеља.
Кристијано Роналдо први у историји са 600 милиона Инстаграм пратилацаGetty © Philipp Schmidli

Фудбалска легенда Кристијано Роналдо убедљиво је однео титулу најпраћеније особе на друштвеној мрежи Инстаграм - његов налог 10. августа пратило је чак 600 милиона пратилаца, а рекордну бројку фудбалер је достигао чак два пута заредом: први пут органски, а други пут - "на мишиће".

Вирална вест "оборила" бројку од 600 милиона

Након што се друштвеним мрежама проширила информација да је налог Кристијана Роналда запратио и 600-милионити корисник, алгоритам је експресно одрадио своје, а људи су масовно кренули да отпраћују фудбалског аса - убрзо након тога, његов налог имао је поново 599 милиона корисника. Срећом, обожавалаца Роналда је много више него "хејтера", а бројку од 599 милиона врло брзо је заменило заслужених 600 милиона.

Кристијано Роналдо је први човек у историји са 600 милиона пратилаца

Иначе, нападач фудбалског клуба "Ал-Наср" први је човек у историји коме је овако нешто пошло за руком, а једини налог који у овом тренутку има више пратилаца јесте званични налог друштвене мреже Инстаграм - 651 милион корисника. Одмах иза Роналда, на трећем месту по броју пратилаца на Инстаграму, је његов љути ривал Лајонел Меси, кога на данашњи дан прати 482 милиона људи широм света. На четвртом месту налази се певачица Селена Гомез - њен налог прати чак 427 милиона обовавалаца.

Ријалити звезда Кајли Џенер, налази се у ТОП 5 најпраћенијих Инстаграм налога са 398 милиона пратилаца, док само десет милиона пратилаца мање има глумац Двејн Џонсон познатији као Д Рок.

Од само једне објаве Роналдо заради чак 3,23 милиона долара

Легендарни Португалац не држи рекорд само по броју пратилаца на Инстаграму, већ и по заради на тој друштвеној мрежи. Од само једне рекламне објаве, фудбалер на Инстаграм платформи заради чак 3,23 милиона америчких доларa. Меси га и овде прати у стопу, са 2,6 милиона долара по рекламној објави.

Меси ипак држи рекорд за "најлајкованију" објаву на Инстаграму

Крајем децембра прошле године, Лајонел Меси "оборио" је својом објавом све Инстаграм рекорде по броју "лајкова" када је објавио фотографију на којој држи пехар са Светског Првенства након победе над репрезентацијом Француске. Објава је за мање од 24 сата од објављивања сакупила невероватних 50 милиона "лајкова" и тиме ушла у историју, оборивши рекорд које је пре тога држало најпознатије јаје на свету. 

image