Магазин

Лице које изгледа као да сте плакали је нови мејкап тренд

Да ли понекада имате утисак да изгледате лепше након плакања? Ово можемо помислити зато што нам образи постају руменији, усне пуније и очи блиставије. Веома лако можете постићи овај нежан изглед шминком. Али, зашто би неко уопште желео да изгледа као да је управо плакао?
Лице које изгледа као да сте плакали је нови мејкап тренд© TikTok/zoekimkenealy

Млађе генерације диктирају трендове преко друштвених мрежа више него икада. Они су најчешће директан одговор на оно што је опште прихваћено као ''правило'' у свету лепоте. Једно од тих правила је да је шминка врста оклопа који ојачава, даје нам снагу и спречава нас од показивања слабости. Овај тренд иде у супротност - циљ је имитирање емоције, нежности и рањивости.

Естетика ''тужне девојке'' је део многих филмова, књига, серија... Ови медији су поново постали популарни од када је Лана Дел Реј вратила осећајност на сцену, али и у идеју данашњег феминизма. Уместо тешке и нападне шминке, суптилност и љупкост се прихватају као нов начин самоизражавања, али и симбол моћи. Оваква моћ се односи на храброст и искреност у показивању слабости у времену у којем се борбеност највише хвали. То је оно што овакав тренд поручује.

@zoekimkenealy#greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup#tearmakeup#cryingeyes#makeupforhalloween♬ Show Me How (Album V) - Men I Trust

За постизање овог изгледа, најважнији је однос црвених и розих тонова. Исти кармин или сјај, који има ружичасти пигмент, можете искористити на уснама, али и на образима и врху носа, имитирајући природни розе тон који добијемо након плакања.

Ако не желите да производе за усне користите на другим деловима лица, можете се определити за црвенкасто руменило или сенку. За завршни детаљ на очима, додајте неколико металик шљокица које подсећају на блиставе очи и капке. Истакните овај детаљ наношењем маскаре. Што се усана тиче, не трудите се да кармин савршено нанесете. Брзим тапкањем прстима се омекшава линија усана и цело лице делује нежније. За светлуцав крај, нанесите сјај на усне.

image