Магазин

Марс у Ваги (до 12. октобра): Јавни наступ и самопоуздање

Када је Марс у Ваги природна потреба за пажњом, публиком, подршком коју има свако, замењена је предузимљивошћу и акцијом да се свету сами наметнемо. Било да нас воле или не – баш овај Марс поседује храброст и одушевљење да самоуверено изађе пред било коју публику и запева, одржи говор, побије аргументе или порази конкуренцију. Отуда је чест у хороскопима јавних личности, адвоката, политичара, музичара, спортиста, уметника и свих који се не либе да јавно заступају себе и покажу шта умеју и знају.
Марс у Ваги (до 12. октобра): Јавни наступ и самопоуздање© Freepik / jannoon028

Како ћемо искористити неки период увек ће доста зависити од тога да ли је и у којој мери рецимо психолошки профил Марса у Ваги сличан нашем карактеру. Амбициознијима, као и екстровертима, биће свакако лакше и ово им може бити један од бољих периода у овој години. Интроверти ће га више доживети као сијасет нелагодности, у којима се од њих баш сада очекује да изађу на неку сцену, јавно се обрате, објаве своју прву књигу или предузму неки корак који их извлачи из невидљивости. То може бити и мама која ће сада разговарати са васпитачицама јер жели да заштити дете, а вазда јој је било непријатно да улази у конфликт (макар и потенцијално). Па иако није сигурна како ће се снаћи, сада ће то урадити. Или када нови запослени на неком састанку има јасну идеју шта би требало урадити већ дуго и сада се усуђује да пред свима то јавно изнесе, иако ће страховати да га не дочекају "на нож", да му се не смеју. Јер природно је да су нам, када овај принцип асертивности не живимо иначе, стрепње увек везане за ишчекивање конфликта, негодовања. Као да у глави сада правимо субјективне сценарије у којима нас неко у нечему спречава, опструира и слично – јер се заправо на тај начин овај Марс припрема. Он призива несвесно таквим измишљеним сценаријима конфликте попут тренинга, да би научио боље да се сналази у таквим ситуацијама. Но често ни не дође до опструкције, већ одобравања, што је још већи стимуланс за нас да се следећи пут без устручавања залетимо и најчешће тек тада, иако већ претходно оснажени – налетимо на блок. Јер када научимо да се не устручавамо, морамо да научимо и да неће увек бити како ми хоћемо.

Дакле, конфликти јесу тема, али не због осећаја повређености или неиспуњених жеља, неправде и слично. Већ да ли смо (или нисмо) умели да себе заступамо, да имамо добре аргументе. Да ли се просто речено, повлачимо или идемо даље до победе или пораза свеједно, јер јасно је овом Марсу да ће једна страна увек морати да изгуби. Зато га имају многи спортисти јер су психолошки припремљени за тај део живота, где ако један победи други губи. Исто га имају правници, адвокати. Један добије, други не. Тако да он нема проблем са поразом као што је случај код Марса у Лаву који тај део не прихвата. Марс у Ваги је љубав ка лепоти борбе, витештва, мачевања, шаха, доћи до гола је његова уметност, а не сам го. Како успевамо да превазиђемо препреке, непријатеље, што овде није на снагу него на вештину, шарм, комуникацију, лукавство, како да не узнемиравамо противнике, него да и њима буде пријатно што губе од нас. Знам да звучи невероватно, али тим који изгуби од најбољег тима на свету је имао част – то ће вам рећи Марс у Ваги. Као и онај чији је предлог одбијен али од стране најугледнијег професора факултета који је одвојио време и прочитао рад и дао неки коментар који студент може искористити даље за своје усавршавање. Сама чињеница да смо дотле стигли је сама по себи успех. Губити је зато чак и добро од јаких. И побеђивати сваки пут оне који су слабији. И тако једном, они који су били јачи, постају од нас слабији.

У љубави је ово исто тежња ка бољем, најбољи је онај са којим има надметања и у кревету и у расправама на разне теме. Љубав само због пољупца, лепоте и сентименталних размена брзо га задовољи и досади. Отуда доноси често када је у хороскопу разводе, а нека раздвајања ће се сада дешавати јер партнери губе тензију. Прво ће онај који би да врати тензију правити је вештачким путем, провокацијама, свађама, али ако не иде на крају долази до крајева који се дефинитивно дешавају оног трена када се појави нова особа која све то већ има. Ово је у суштини једна од најбољих позиција Марса за брак, јер константно стимулише партнере да раде на себи, да поред посла учи да свира и укулеле или да хобистички савладава грчки и арапски, или да почне да се бави уметношћу, да никада не изгуби своје мишљење, макар се око неке теме целог живота расправљали. Само да није пасивно и превише летаргично, као у 80 посто бракова. Али баш зато што брак и заједнички живот уведу партнере у пасивно стање, понављање истог, монотонију и рутину, овај Марс доноси често и разводе, па га прати глас да је лош за брак. У ствари, он се разводи јер је неко одустао од себе. Он то не допушта. Такође је тешко замислити га са несигурним особама које се нису до сада усудиле да негде буду прве, храбре, посебне, истакну себе. Он на крају крајева би да се хвали свима које познаје. И својом женом, децом, пријатељима,... Све исто важи и за мушкарце и за жене. У љубави се зато бори (и за себе и за партнера) и осваја. Не либи се конкуренције, па ће зато сада намештати такве везе – где је друга особа можда заузета, али то њему не смета. Док је Марс у Ваги сви желе да буду лепши и привлачнији, јер изглед је и те како битан када дођемо до теме појављивања пред светом. Отуда су теме моде, козметике, естетских захвата, тренинга сада учестале.

Здравствено ово су спортске повреде, проблеми са уринарним инфекцијама, бубрезима. Боксери га имају често ту па је предео бубрега управо онај који често страда, као што се десило сада и на Светском првенству у кошарци (Марс је ушао у Вагу још 27. августа, тако да је ту био и приликом овог инцидента).

Шта можемо да очекујемо док је Марс у Ваги?

Ован и подзнак Ован

Свакако ће брак, везе и љубавна дешавања бити једна од важних тема у овом периоду. Прекиди, провокације, лако улажење у конфликте или опструирање планова друге стране (или обрнуто). Ако не гледате на то трагично, као на показатеља краја, можда разумете да партнер није потпуно у криву за ствари које пребацује. Слободнима ово је одличан период да буду више у јавности, са људима, да се отворе за нова познанства и оставе утисак. Освајање тржишта ако се бавите приватним послом.

Бик и подзнак Бик

Ово је моменат када не можете баш све о себи и свом животу да држите у тајности. Замислите како је славнима о чијим животима сви знају све. Вас то вероватно пресече по стомаку јер врло водите рачуна о својим територијама звале се оне плац, брак, функција на послу. Али некада је храброст показати се, изненадити друге али и осетити олакшање. У супротном таква ситуација се може догодити мимо ваше воље, па да нешто лично ваше процури у јавност. Како већ са вама обично бива па - одмах скандал.

Близанци и подзнак Близанци

Брак је брак, а пријатељство је пријатељство. Вама сада треба пријатељ више него емотивни партнер и можда ћете бити напорни у настојању да од партнера направите себи пријатеља по свом лику. Или ћете превише пуштати пријатеље у простор емотивне везе, што може донекле нарушити однос са партнером. Ако сте "сингл", ово је време када неко ко је пријатељ може постати нешто више.

Рак и подзнак Рак

Некада се у послу и на путу каријере морате фигуративно пошибати са колегама, шефовима, изаћи на црту. Али некада, као сада, то треба да урадите и са укућанима, члановима породице који вас не подржавају већ опструирају ваше намере везано за образовање, посао и каријеру. Обзиром да су ваша осећања према њима најслабија, и да су већ навикли на ваше попуштање, овај период вам може бити врло значајан ако успете да се изборите за себе упркос њиховим ставовима. Нарочито ако сте млади.

Лав и подзнак Лав

Мислим да ћете уживати јер, као да иде период који сте једва чекали. Да другима пренесете сва знања која имате, покажете шта све знате, похвалите се свиме што сте до сада радили. Као да им помажете у ствари да вас упознају боље, али не заобилазећи важне станице на путу које су од вас учиниле експерта или у приватном животу, лојалну особу, храбру за живот и све препреке које би се на путу икада нашле. Дичење у најбољем смислу те речи, у кошарци би било – закуцавање. Само не смете да се колебате кад помислите да нешто кажете и премеравате да није можда превише.

Девица и подзнак Девица

Код вас овај Марс обично доноси финансијске проблеме, превише трошкова, лош стандард и јачу жељу за бољим послом, па је размишљање у том правцу, да се нешто мења врло могуће код многих. Емотивно он вам мути разум, па као да не можете да разликујете добар секс од емотивне испуњености, све док вам овог првог не буде превише. Зато ово може бити прекид неких веза које су се заправо заснивале само на физичком контакту, иако сте ви хтели да верујете да ту има и нечег више.

Вага и подзнак Вага

Колико је вама важна љубав, знају сви. Али колико вам је важна популарност - то знате само ви. Ово је зато време да радите на свом "селфмаркетингу", изгледу, популарности, контактима, везама, дружењу, да сте често у јавности. Мимо тога, склоност повредама и емотивни бол у случају раскида дугих веза. Може бити и вест о некоме ко вам је био битан у прошлости, јер та вест као да убија сваку наду да ће са том особом моћи икада да буде поново као некада. Нови почетак.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Вама Марс у Ваги није близак превише, ви више волите мистериозне људе, који не одају све одмах и о којима морате да покренете три тајне службе и да сами раскринкавате њихове тајне. Зато најчешће овај период од бољих ствари донесе лепе журке, прославе, где ћете бити окружени познатим и виђеним светом, али остало све везано је за посао који вас умара и троши и самим тим намеће потребу да идете на целодневне велнес третмане. Такође отвара могућност за тајну везу.

Стрелац и подзнак Стрелац

Сваки ваш бивши партнер је потенцијално пријатељ. Тако нешто се и сада може догодити, па веза која није успела јер нема континуитета и превише је размимоилажења може олако завршити као пријатељство на даље. Са друге стране, ако будете иснистирали на неком односу лако можете сада бити повређени, односно избачени из игре због некога занимљивијег, млађег, паметнијег. То вам већ може тешко пасти, али - шта је ту је. Бар сте у животу научили да ваш оптимизам не покреће, вас него друге, а вама служи да након губитака наставите даље са осмехом. 

Јарац и подзнак Јарац

Све што вам се у овом периоду буде дешавало на послу (проблеми са ауторитетима, застоји у реализацијама и слично) директна су последица заосталих образаца које "вучете" из куће и односа са родитељима (највише мајком). Највише може имати везе са тим – колико су се родитељи и најпре мајка поносили вама, хвалили другима вашим успесима и били срећни заједно са вама сваки пут када нешто постигнете. Тема је подршка која изостаје, али коју сада можете да научите да тражите. Такође, неко кога познајете вам може понудити нов посао.

Водолија и подзнак Водолија

За вас овај период може бити опасан, јер све што кажете може бити санкционисано, у вожњи можете бити кажњени, са вишим институцијама и државним службама можете се сукобити. Нормално је да ви не желите да ћутите, радије ћете се напрасно склонити да не бисте реаговали, него ћутати у себи, али како је тема овог периода умеће ратовања, односно дијалога, ви на том пољу прерано испаљујете пројектиле и тиме укидате сами себи прилику да дође до преговора и да вас неко саслуша. Па пазите да исхитреним поступцима себи нешто не упропастите.

Рибе и подзнак Рибе

Нико не ради више од вас када је Марс у Ваги, јер парице су срећа и радост док је Марс у Ваги, обзиром да већ имате унапред у плану за шта ћете их потрошити. За себе као и за партнера, али све служи само естетици, личним задовољствима. Сада се купује скупа гардероба као и музички уређаји, инструменти деци и сл. Све што одаје квалитет и истанчаност вашег укуса.

image