Магазин

Венера квадрат Јупитер: "Велик' дар без љубави ништавна је ствар"

Током целог септембра Венера ће бити у квадрату са Јупитером. Кратка верзија превода овог аспекта била би – ако очекујете разочараћете се, ако пуно очекујете пуно ћете се једити, а ако баш нешто ни не очекујете од других већ више од себе - овај месец вам може приредити несвакидашња пријатна изненађења. Но, ко сме да не очекује, а да није безнадежан него спреман само на давање.
Венера квадрат Јупитер: "Велик' дар без љубави ништавна је ствар"© freepik/freepik

Јер ово је месец давања. Венера у квадрату са Јупитером једино је узбуђена од идеје шта ће да поклони, да да, како ће некоме да помогне, да спасе, да усрећи. Било новцем, смехом, пољупцем и додиром. Хајмо на пут! Она овде не плаћа само вечеру и пиће, него и путовање, а најчешће када је у вези и школовање, баш као што у браку плаћа рачуне. Због тога је сматрају некада 'лаком' или 'мученом', но више жене него мушкарци, а њега 'женскарошем' и 'лењим' опет више мушкарци него жене. Исти пол као да нам завиди кад превише тога можемо да дамо, када нас хоће, иако то што нас хоће је наша сопствена племенитост која је само овде у извесној мери еротична. Тек када даје и успева да усрећи, извуче осмех - враћа им се оптимизам. Рођени ентузијасти који не маре за бројеве и калкулаторе.

Реципроцитет овде губи сваку снагу. Па и када помислите да ће се оваквих људи (ма који знак да су у хороскопу) једном потрошити и изгледати промашено, опет ево тог осмеха и спремности да саслушају као да баш све имају и да им баш ништа не фали. Јер тако поклањају себе и своје време, знање, све. Остали се питају да ли толико не поштују себе да не виде да их људи злоупотребљавају, а они ће вам рећи да свако заслужује љубав, или мaкар осмех, да дане душом мало, да у љубави нема привилегија и да су историју писале баш такве романтичне приче где су се волели принцеза и коњушар, битанга и принцеза, професор и студенткиња. Да су скандали чешћи него што мислимо и да су за собом често остављали потомство које је ту причу кроз ген носило даље. Па отуда и она! Од те баке што је волела официра који са њом није могао да буде јер је био обећан другој, или од оне повучене и скромне лепотице чију је лепоту рођена породица најпре искористила када је имала 13 година да позира пред фотографом породичним пријатељем и можда тако модном каријером донесе стабилност и себи и њима! Некада тако, данас фудбал, тенис, само дај па да уради нешто и спасе нас све! А лепотица из претходне реченице је Моника Белучи наравно која има овај аспект па ето и разлога зашто њени филмови нису комерцијални. Паметна жена. Зна да је срећа далеко од Јупитера.

У сваком случају, ово је када не можемно да се одупремо потреби да себе предамо некоме ко, како би народ рекао, 'није нам раван'. Или је испод или изнад па тежимо да се изравњамо, постанемо предмет жеље упорно трудећи се, мазохистички чекајући на шансу, које нема или ако и дође кратко траје.  

Може само да се крије како нам је, и колико смо већ успели да се срозамо, на шта смо спремни мислима што је већ довољно, као што је и превара која се дешава у мислима подједнако превара. Зато јој је било лако да не очекује, да нема бољег од онога ког могу да волим без разумевања и без разлога. Ови људи воле баш онако како школски желимо да нас воле. А опет, мислимо да вредимо више од њих јер нешто веће желимо, како они често све заврше и имају док остали свет и даље чека и тражи 'себи равног' некога далеко боље ситуираног или интелигентнијег да нас спасе. Неко ко ће оплеменити наш живот, унети у њега не само страсти и смех, већ раскош, социјалну срећу, лакоћу. Желимо спасиоца, заборављајући да се осврнемо око себе и за почетак ми некога безусловном љубављу спасемо.

И док је свет углавном сажаљева, оваква Венера не хаје. Ено је у аутомобилу, води љубав! Љуби се на степеништу, у метроу, изнајмљеним јефтиним собама које миришу увек на срећу. У каквој су тајној једначини новац и љубав можда ће нам једном открити, али за сада зна да је љубави увек више када се има мање пара и да су срећније породице оне које живе у мањим становима.

Њој су данашњи трендови зато потпуно далеки и страни. Отуда у капитализму, највише се троши на најпогрешнији начин - сумануте шопинге и незасићену глад за храном. Па и врапци су већ запамтили да психолози најчешће такве опсесије доводе у везу са једном једином глади - а то је глад за љубављу која се није добила (нити ће) јер човек не уме да даје. Да поклања. Да прихвата без суђења и без премеравања, калкулације.

Зато се у овом месецу лечи гојазност, иде се на дијету масовно, сви решени да штеде. А лек је углавном 'дај па ћеш мање трошити' и 'нахрани па ћеш мање јести'. Просто.

У данашње време због тренда који намеће висок материјални статус 'да би се био срећан', овај аспект доводи до калкулација у везама, браку, Мими Мерцедес као песникиње нове генерације. ("Каже плати ти то сама, 'ало дечко ја сам дама, значи вади паре па идеш и по цигаре, шта је ово бре, времена кад се не зна ко је жена шта ће осим пара да ми докаже да си мускарац")

Дакле, овај аспект још представља и пропале планове еманципације и феминизма јер жена ће и даље да уради све - само сада је то не због љубави него због пара или каквог престижа без кога мисли да нико и не вреди. Какав год стил живота да је, осећај је исти - празнина и горак укус изневерених поверења јер таквим животом бирамо оне којима се не верује. Који су у старту приказани као они који би могли да нас издају, преваре, увреде, јавно осрамоте. Ово је аспект о срамоти што је неко сиромашан (у односу на репере постављене у друштву) па неће у град, неће ни у школу. Ово је младић који доноси одлуку да заради новац само да би могао да има девојку. Када заради, онда их мења и од почетне тежине и муке да са девојкама буде, заврши са неописивом лакоћом те почиње да их се гади. Ово су мушкарци више гејеви него стрејт, баш зато. Плус што аспект кроз самодату слободу буди љубав и јача је, па све што друштво и даље осуђује, е баш то хоћу! И тада је добро. Јер ако има пара и сви се диве и сви одобравају - љубави нема. Праве страсти нема, само куповне. И обрнуто, најлепше љубави које су почеле још онда кад ни цвоњка нису имали. Зато наравно да овај аспект има Скот Мекензи Безос (жена власника Амазона, Џефа Безоса) јер је била са њим кад је био нико, и да - морао је да прокоцка љубав коју је имао, а она је након њега била у вези са професором. Нешто као, могу опет да кренем од почетка и да само оним што дајем, чиним, како волим од мушкарца направим звезду, краља, принца, господара свемира! Баш како је то рекао Шекспир а стоји у наслову текста: "Велик’ дар без љубави ништавна је ствар!" А ако љубав љубављу хранимо и не прокоцкамо је у међувремену због 'камиона-авиона', онда се може лако десити да у златном добу када се оде у пензију, и даље будемо насмејани и срећни. Као гејмер који је препознао замке на време и вешто их избегао. Зато је и овај период такав, неко ће да изгуби, прокоцка, неко да добије, јер одбија оно што га одводи далеко од среће, иако на срећу само личи.

И како је Јупитер иностранство коме данас сви теже, ако се волите и имате особу коју волите, а у хороскопу овај аспект - не идите! Велики је то губитак за све куће и станове које ћете тамо купити. А то иностранство када је овај аспект у питању - љубав баш никакву не нуди. Само лажну наду, сјај летње ноћи, занос и крај. Као у свакој романтичној пустоловини.

Са друге стране, ово је и разлог зашто су се многи из иностранства вратили јер тамо сем самоће и живота без осмеха нису пуно пронашли, а онда није прошло ни годину дана па су овде срели некога ко им је донео срећу коју су занети тражили хиљадама километара далеко.

Где ће се вама врзмати Венера док буде у кавдарту са Јупитером показује шта можете да очекујете у септембру (више сам сугерисала на шта да обратите пажњу него оно добро, јер за добро овде мора да се буде прво добар за медаљу и спреман за давање што је већ индивидуална ствар)

Ован и подзнак Ован

  • Сећање неке младалчке љубави када сте били срећни
  • Трошење новца на децу и њихове потребе
  • Прилика за помагање и давање младима и деци
  • Коцкање, игре на срећу, потреба за узбуђењем која доносе порочна места и амбијенти
  • Љубав у школама са особом која се културолошки или материјално разликује

Бик и подзнак Бик

  • Трошење на кућу и укућане, помагање најближима
  • Љубав у крају
  • Потреба за инспирацијом, сањарење, фантазија о слободи
  •  Увредљивост и лакоћа да и ви друге увредите због начина живота који воде
  • Моралисање у циљу да себе оправдате
  • Прилика за давање породици

 Близанци и подзнак Близанци

  •  Ласцивне поруке и дописивање са инсинуацијама на секс
  • Музика, мување по граду
  • Заношење идејом да сте обожавани и специјални у нечијем животу док се не покаже супротно
  • Прилика за давање брату/сестри

 Рак и подзнак Рак

  • Необуздана чулност која вас лако може одвести у кратке везе и афере
  • Слаткоречивост и завођење причом
  • Жеља за добијањем поклона, осетљивост на оно што други чине за вас и уједно нисте срећни ако то изостане
  • Потреба за пажњом већа него иначе

 Лав и подзнак Лав

  • Незадовољство изгледом
  • Претерана самопопустљивост, неодржавање обећања
  • Флерт са онима на позицији и функцији због чега можете имати проблема (потенцијално)
  • Нагон за моћи отуда изазивање партнера

 Девица и подзнак Девица

  • Лагање и скривање истине у љубавним односима јер не желите да некога разљутите
  • Опсесивно понашање
  • Трошење времена на апстрактне замисли
  • Љубав са странцима, на путу, непознатима
  • Маштање о томе

  Вага и подзнак Вага

  • Ослобађање и спремност на жртву
  • Давање себе и бити ослонац другима
  • Заједљивост и завист међу особама истог пола (такође међу браћом или сестрама)
  • Свађе око деобе, а некада је једино исправно да један све добије а други се великодушно одрекне

 Шкорпион и подзнак Шкорпион

  • Флексибилност на послу и слобода коју можете да злоупотребите јер сте преопуштени
  • Изиграно поверење
  • Сазнање које вас води у неспокој јер сте имали лажне наде
  • У љубави је добро ако скинете круну са главе и макар на трен будете обични као и други

 Стрелац и подзнак Стрелац

  • Еротоманија
  • Завођење радника, оних који се налазе испод вас
  • Авантуризам подстакнут инхибицијама и наглим ослобађањем од истих
  • Давање више него што треба, бакшиши, чашћавање, све широке руке, раскалашно и ритуално
  • Љубав са особом друге вере или скандал неке врсте

 Јарац и подзнак Јарац

  • Обично вас сада не узбуђује, само необично, несвакидашње
  • Мењање улога, моћ, доминација, плаћање за секс
  • У послу лако губици јер сте дали поверење погрешним људима
  • Узимање зајмова
  • Драма у браку јер сте превише одсутни (физички и психички)

 Водолија и подзнак Водолија

  • 'Узимала давала' понашање
  • Дајете па набијате на нос док не преседне
  • Проводаџисање другима али и други вама
  • Слабост на лепоту и шарм коме не можете да одолите, искушење ако сте заузети
  • Ривалство са децом јер пуно новца одлази на њих а и ви имате жеље

 Рибе и подзнак Рибе

  • Експериментисање у послу мимо система и стандарда (сами себи дајете слободу)
  • Давање новца за савете/услуге људима од којих сами знате много више само зато јер вам их је жао (љубав из сажаљења)
  • Можете сада бити лаковерни у трговинама или на путу
  • Призивање губитка да би вас ослободио муке доношења одлуке
image