Магазин

Лопови отели камион модне куће Балмејн, узели преко педесет одевних предмета

Француска модна кућа Балмејн (Balmain) остала је без десетина одевних комада намењених за ревију у Паризу након што су лопови отели камион који је превозио одећу, рекао је креативни директор Оливије Рустон.
Лопови отели камион модне куће Балмејн, узели преко педесет одевних предметаGetty © Olivier Rousteing

Лопови су побегли са луксузном гардеробом, а према речима дизајнера Оливијеа Рустона "банда је отела камион за доставу који је превозио најновију линију одеће са једног од париских аеродрома до седишта Балмејна у раним јутарњим сатима у суботу". Није прецизирао на ком тачно аеродрому се догодио инцидент, али је рекао да му је "ова вест покварила почетак доброг дана".

Такође, истакао је да је возач добро, али да су камион и одећа нестали: "Колико само људи је напорно радило да се ова колекција оствари. Понављамо све, али ово је таква неправда", написао је на свом Инстаграм профилу.

Привлачан млађој генерацији

Балмејн би требало да представи своју колекцију пролеће-лето за идућу годину 27. септембра током недеље моде у Паризу на којој ће учествовати и модне куће Луј Витон, Диор, Шанел.

Овај бренд је основао Пјер Балмеjн 1945. године, а у модном свету, Балмејн се данас сматра једним од најскупљих брендова. Примера ради, најјефтиније торбе коштају скоро 600 фунти. Оливије Рустон је на челу ове луксузне модне куће од 2011. године и заслужан је за то што је бренд учинио привлачнијим за млађу генерацију. Међу клијентима су славне личности као што су Ким Кардашијан, Емили Блант и Бијонсе.

Поводом крађе огласиле су се и дизајнери, као и познате личности које су дале своју подршку: "Шаљем вам сву своју љубав. Знам да ћете ви и ваша креативност моћи ово да превазиђете написала је Донатела Версаће".

"Страшно. Шаљем ти љубав", написала је супермодел Линда Евангелиста.

image