Магазин

Шта нам доноси помрачење Месеца у Бику 28. октобра

Као што све има своју сенку тако и Земља обасјана Сунцем, прави сенку у виду купе у коју понекад улети Месец. Можемо рећи, сакрије се. Или је попут људи вођених јаким емоцијама а истовремено поптуно немоћних да било шта промене, па иду на карту "Идем! Одлазим! Не желим да сметам!" Јер, био помрачен или не - Месец руководи светом осећања и ево како ће ово октобарско помрачење у Бику да утиче на нас.
Шта нам доноси помрачење Месеца у Бику 28. октобра© freepik/freepik

Добра вест је да Бик као знак нема у себи ништа нагло и импулсивно. Стрпљив и прагматичан Бик најпре размисли, па каже иде јесен, треба презимити, растајаћемо се на пролеће. Наћи ћу у себи начин да ово прегурам. А како? Тако што ћу наћи оно што ће ме заокупити и задовољити. Па нећу ни видети да ми можда није сјајно. Заиграћу се, заљубићу се, дозволићу себи радост и задовољства, новац ћу свакако трошити и себе чашћавати - награђивати за сваки дан који остајем на овом послу који ме убија у појам.

Но, то је само један од сценарија. Други потенцијални је да до промене и дође. И ту треба разликовати промене које иду од нас, где смо ми иницијатори и оне друге које долазе од споља ка нама. Ове прве су боље свакако. То су онда оне које су се дуго чекале, планирале, за које се штедео новац, правио "бекап" план, где нисмо журили него смо систематизовано мало по мало пребацивали енергију чак и када смо били без јасне визије надајући се новом почетку. Док су ове друге, када промена иде од споља ка нама, ситуације где се нама у ствари не иде никуда, али морамо. Ми тада промену ни не тражимо, али је ситуација таква да немамо пуно избора. Сходно томе, осећања су у овом другом случају шкорпионски дубља, разарајућа, мало отрови а мало вирови, но, све док се поново поптуно не смиримо у свом неком новом животу биће тако. Док су у првој ситуацицји осећања налик стрепњи, јер тек када се примакне дан за извршење схватамо да и нисмо баш сигурни у исход, али је касно, па ту себе стављамо у процеп без опција да не би могли да се враћамо на старо.

Такође је утицај овог помрачења потреба за максималном приватношћу и најквалитетнијом могућом селекцијом. Па је логично да се у наредном периоду нећемо дружити напамет са ким било. Сваки однос ћемо мерити и селектовати, тражити онај што има 'то нешто', а све остало одбацивати. Приватност као закон. Уживање и у времену које проводимо сами са собом - само да нас нико не прекида, не улеће на територију (у простор, мисли).

Но, ни то није све. Овај Месец у Бику воли сигурност, како то обично астролошке књиге кажу. Та сигурност је идеализована, егзалтирана и тиче се вишкова. Као када бих вам рекла, сигурност је оно место где постоји вишак. Вишак станова на пример. Вишак пара. Вишак послова, опција, избора. Оно што је стандард за сигурност (као на пример имати кров над главом) Месецу у знаку Бика није. Њему већ треба и један мањи стан за ренту у Шпанији. Зато ће сада међу нама бити оних који само о томе пасионирано, фанатично, запоседнуто мисле. Како да дођу до вишка.

У том настојању се лако може десити да начин и не буде легалан ни безопасан, јер је истовремено на небу егзактна опозиција Марса и Јупитера, што је сукоб са законом укратко. А нашироко - то су оне паре које увек слатко потрошимо у својој машти. Па ће машта радити сто на сат. Од маште се не живи, али има алтернативних огранака који верују да је визуелизација, манифестовање сликом нечега што се жели врло корисно и да понекад може да изненади.

То је оно када жене праве колаже где из разних магазина секу сличице и лепе шта желе. Какву љубав, какву кухињу или неки сан као да постане писац или да има свој приватан посао и слично. Или где је мршавија 25 килограма. Па ко воли да експериментише 28. октобар је одличан за такве арт галерије сецканих слика и наслова који јасно изражавају оно што се жели. Јер све у Бику је "Ја желим!"

Нема сумње да ће се ово помрачење Месеца највише тицати фиксних знакова: Бика, Лава, Шкорпиона и Водолије. Бика ће уздрмати у погледу онога што има, Лава у погледу онога што хоће. Шкорпионима ће жеље, ма како да су биле  скривене, учинити необузданијим, а Водолијама ће открити нови (дубљи) поглед на ствари које су мислили да јасно виде.

Одбацивање за време помрачења Месеца у Бику је неминовно и тицаће се онога што је у симболици поља у које помрачење пада, па зато о томе конкретније у причи кроз знакове хороскопа.

Ован и подзнак Ован

Иако је прва асоцијација да ћете морати да се ратосиљате нешто новца јер вам помрачење пада у новчаник и џеп, заправо ћете морати да се ратосиљате неких жеља. Да их буквално жртвујете зарад једне друге - веће. Глад и неумереност могу изазвати забуну међу жељама, као и резултате којима нећете бити задовољни када вам се рецимо испуни оно што схватате да и нисте баш пуно желели. А према чему сте хрлили само зато што волите да освајате ни не размишљајући пуно о томе да ли нешто баш, баш желите. Зато, шта је то што стварно желите? И онда фокус са максимално стрпљења који природно немате, па водите рачуна да се не задужујете превише само да би се све десило што пре.

Бик и подзнак Бик

Код вас до изражаја долази селективност у изборима. Поверење. У љубави да су душе сличне, у послу да вас ради и радује. Да вас пуни. Све мање од тога успаваће вас, чинити летаргичним и биће вам досадно. Можда ћете од свих деловати најповученије или најстидљивије, али ћете вероватно бити врло јасни себи шта вам је потребно и логично. Како се помрачење налази у вашој првој кући по питању изгледа можете у наредном периоду имати драстичне промене које ће бити врло очигледне. Неким Биковима селидбе фирме или места живљења. Ово је добар период и да се обрачунате са сопственом инерцијом, па се очекује већа активност али водите рачуна кад ходате - град је у рупама а у рупама је мрак, да се не повредите.

Близанци и подзнак Близанци

Ко каже да је поента излазак из зоне комфора? Наравно да не морате. Поготово не сада када је ваша тема да одбаците лудила, неуспеле фантазије, спремање на промене које се нису десиле, и да се у зони комфора ушушкате. Па плачете, смејете се, волите себе и свој живот који вам се до јуче у свим тим настојањима чинио слаб. И не заборавите музику, она сада има чаробну моћ да вам донесе осећање за којим жудите. У љубавним стварима вам ово може бити болан период ако се са неким растајете, мада ће се многи од вас заправо од самог себе оног из фантазије или прошлости растајати и страх ће вам бити само да не постанете досадни и монотони, што знамо сви да је немогуће. Отварање ка новом креће са следећим циклусом, сада пазите на себе и своје потребе.

Рак и подзнак Рак

Ово је занимљиво. Ви ћете мењати промене. Пустићете да се десе да бисте потом преусмеравали њихов ток и прилагођавали их искључиво себи. Јер ко није добар за себе није ни за другога. Проблеми са пријатељима, блиским окружењем. Ваша тема је изазивање, па ћете бити међу најактивнијима у наредном периоду. Више соло у свему, па и ако нисте емотивно сами тешко да ћете се сада консултовати са другом страном, или ћете прикривати своје намере и деловања све док не буде касно за интервенцију са стране. Изласци и проводи сигурно, иако ћете више солирати у клубовима или за шанком него што ћете се мешати са масом. Водите рачуна да вам се не деси помрачење због алкохола или зато што сте заборавили да једете.

Лав и подзнак Лав

Ко је будан целе ноћи? Лав. Од несанице или немања жеље за спавањем до оних ситуација када вам је посао такав да захтева даноноћни рад па сте хронично ненаспавани (а заправо желите да се наспавате). Ви ћете уклонити сада све потенцијалне мрље и дискредитације попут слика и објава на фејсбуку - за сваки случај. Однос са једним родитељем може бити тежак у наредном периоду само због обостране тврдоглавости. На коментаре околине или колектива нећете више реаговати рањиво, нити ће вас узнемиривати ако чујете шта се около дешава. Ово је и време када треба да наплатите неке старе дугове, па ћете се за своје добро сетити свих оних што вам дугују и обратити им се. Корист мора бити обострана. Време је да они вама сада учине услугу. Не заборавите да се смешкате, лажно (куртоазно) или од срца - уопште није битно. Битан је резултат.

Девица и подзнак Девица

Сада вам тек ништа није јасно. Помрачење у кући разумевања природе ствари, било да је у питању природа посла који радите или односа у коме сте - све вам се помрачило. Мораћете да се водите осећајем, а то је скоро као лавиринт кроз зачарани замак. Да ризикујете када треба, да се отварате више него што су други навикли. И тиме одбацујете првенство сумње и време на које сте рачунали да ће једном, донети одговоре... Да, тачно је да можете бити повређени и да вас душа може заболети, али исто тако може се десити и да будете срећни. Није баш да сте на срећу навикли, више на умереност, па сматрам да је препуштање овог типа за вас велики изазов. Замислите да сте у страној земљи где никога не знате и да су вам на аеродрому изгубили једини кофер који сте понели. Морате се снаћи и веровати да ће све на крају бити добро. Одбацивање сумње и негативних мисли - то вам је домаћи задатак.

Вага и подзнак Вага

Па да кренемо редом, од праисторије. Помрачење у вашој осмој кући налаже тим редом да се иде. Од архиве коју ћете чистити на компу од пре 20 година до контакта које ћете брисати, а у међувремену се ратосиљати свих вишкова које је социјални живот наметнуо. Можда и обришете свој твитер, фејсбук... Мотивациони учитељи кажу да се мора направити места за нове људе, доживљаје и слично. И то је могуће. Али пре свега, овим не правите места. Овим себе ослобађате свега у чему се више не огледате или никада и нисте. Једино упозорење је да сте међу онима који ће бити највише импулсивни, нагли, радикални. Нема кад да се мисли - јер већ сте нешто урадили, послали поруку, обрисали контакт и сл. Секс поново оживљава ваша чула или макар фантазија о истом. Коме је до тога да боље изгледа, промена споља креће сада изнутра. Сагоревање килограма и затезање мишића жељом, жудњом, пасијом.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Баш вам је запало, два помрачења на угловима у једном месецу. Но, и то ће проћи јер ако нешто знате, знате да све пролази. Бићете у недоумици да ли да чекате да прође или да се мрднете и уђете у акцију, што и није лако док је Месец у Бику. Али јесте кад је Марс у Шкорпиону. Да ли слушати унутрашњи зов душе која каже мируј, или Марса који каже - у немир, ниси ни рођен/а за мир. Јупитер као да мами Месец у Бику и нуди му обећања, награде, заслуге које и те како прижељкујете. Марс напада Јупитера јер не жели да му служи, јер се боји да ће га на крају на неки начин свакако преварити. Да ћете сами себи преварити ако будете одмеравали, калкулисали, чекали згоду, и избегавали драму по сваку цену. Месец се боји да ћете упропастити нешто добро ако будете насрнули у жељи и били превише отворени. Како се помрачење налази у вашој седмој кући, ова амбивалентна агонија ће се највише тицати емотивних веза и односа.

Стрелац и подзнак Стрелац

Осим што ћете ставити телефон на сајлент, нећете имати потребу икоме да објашњавате зашто вам се рецимо не прича. 'Све своје са собом носим и задржавам за себе' је ваш нови мото. Чување тајни - никад лакше није било. Све који воле да ћаскају о неважним стварима заобићићете их у широком луку, наравно, неустручавајући се да будете непријатни ако је неопходно. Деловаћете као просечан интроверт. Отвореност ка себи, а затвореност за спољашњи свет. Но, ипак ту и тамо, пријаће вам да разговарате са људима којима не морате све да цртате и да се понављате док не схвате шта сте хтели да кажете (што ужасно мрзите). Само ће они знати какав је хаос у вашој глави, осећањима, животу али и радост јер - нешто се дешава. Алати које користите у раду, макар и компjутер - могу се кварити, као и кућни апарати. Ово помрачење вас може поставити пред огледало срама, па да се, присећајући неких својих поступака, на час и постидите. То је начин промене, али не место где треба и да се заглавите.

Јарац и подзнак Јарац

Углавном људи уче кроз живот како да жеље претворе у амбиције, како да 'ја желим' пребаце на 'ја хоћу'. Код вас је сада обрнуто. Помрачење вас води ка томе да осетите романтику, сањарење и нежност, да пустите своју болећивост да буде видљива и доминантна како бисте се сетили шта је то што сте желели а заборавили. Најчешће баш зато што сте јако, јако желели. Отуда ви најпре можете имати промене које се тичу посла. Креативност чезне да јој кренете у сусрет. Као и љубав. Треба помирити улоге које носите у јавности са онима које имате приватно. Врло социјалан период, са одабраном екипом додуше. Не било где и било с ким. Пуно емоција, радости, суза, успомена, животног импулса, театралности...за Оскара!

Водолија и подзнак Водолија

Знање је капитал. Имати истину у рукама је предност. Али са помрачењем Месеца у Бику, нове чињенице стижу, нове информације, нови погледи који вас могу препасти, збунити, учинити рањивим, ослабити на неки начин. Акције се зато одлажу. Било зато што више нисте 100 посто сигурни у оно у шта сте до јуче били, било јер сте сада потпуно фокусирани на нешто друго што вам се чини виталније, битније, смисленије. Преусмеравање. Такође олакшавање себе нагло јер нећете моћи да издржите под притиском осећања. Све остале притиске подносите увек феноменално али осећања нису на том списку. Ту се нагло отворите и све осећате у исто време, и срећу и тугу и бол и неминовност. Брига због родитеља, породице, куће. Приватност у којој можете да осетите себе и да се повежете са својим емоцијама. Знате да треба да се отворите, да је тренутак, али вам је то уједно најтеже. Затварање, изолација у циљу одмора, контемплације као ресет. 

Рибе и подзнак Рибе

Слушање је предност ако сте овом вештином овладали. Јер управо је то оно што ово помрачење тражи од вас, да добро слушате шта други говоре и ту ћете добити одговор који вам треба. Учење по моделу. Рационалне прагматичне одлуке које су и други пре вас доносили. Нема потребе да се увек буде генијалан, некада је најважнија помоћ "слушам, гледам и примењујем".  Иако наизглед енергија може бити у паду, помрачење ће вас подсетити како сте у детињству били незаустављиви и активни, и да то живахно дете и даље постоји у вама и чека да га позовете у нову авантуру. Тако да ће вам се енергетско стање радикално променити на боље. Биће тешко другима да вас испрате.

image