Магазин

Сатурн коначно није више ретроградан, шта нам то доноси

Сатурн је од 4. новембра директан. Претходних пет месеци је реорганизовао нашу меморију. Премештао је фајлове где им је место, јер су успут паковани без процеса и обраде сами налазили себи прво празно место. Зато смо повремено баговали, јер је за нека сећања било потребно више времена да се среде. Нека је ваљало побрисати. Направити простор. А сада можемо даље, бржи, ефикаснији и без пуно враћања на оно што је прошло.
Сатурн коначно није  више ретроградан, шта нам то доноси© AI generated

Такође, сада би могли да купимо ново одело и оне скупе квалитетне ципеле. Можда сат, ауто? Свакако, време је да изађемо из пиџаме, тренерки и неуредне фазе. Да врло конкретно у мери коју нам буџет дозвољава подвучемо црту као границу између фантазије и реалности. И наградимо оног човека у нама који се буди у шест, иде на посао, плаћа рачуне али не заборавља више на себе. Остварења су на крају наш живот. А не пусте жеље, снови и чекање нечега што се можда ни десити неће.

Зато ако се испоставило да је физички изглед оно чиме смо незадовољни - на то се и фокусирајте. Ако је емотивни однос - нема више одлагања и пустих жеља, фантазија које вас блокирају и не дају да идете даље. Ако је незадовољство било због посла, вера у себе вам је сада 'restored' (повраћена), па када осетите да је моменат крените ка новим изазовима спремни за још учења, грешака, разбијање предрасуда, излазак из зоне комфора.

Док је био ретроградан, Сатурн у Рибама нас је враћао у ону прошлост са којом нисмо знали шта да радимо. Која је висила као нека недовршена прича или туђ пакет у нашем дворишту без адресе, који нити бацамо нити отварамо. Негде је стварно била реч о нечему од пре десет и више година. Негде о односу или искуству од пре можда месец дана али које је имало снагу опсесије и није нам излазило из главе па смо трокирали на сваки покушај да га се ослободимо на силу.

Умео је да из архива извлачи давне успомене са све паучином и препада нас спознајом да је у нама толико тога што не да нисмо завршили, него ни напустили. Само смо га затурили у погрешан фолдер и сакрили од себе. Као да смо у тих пет месеци живели сви у паралелним световима. Једном реалном, и оном другом који је неуролошки систем дизао кроз занос или страх, слабост или снагу коју дају лажне слике и представе о нечему или некоме. Сад је с тим завршено и можемо као и до сад (или бар до следеће рунде) поглед усмерити у оно што је пред нама, а не иза нас.

Сећам се једне фотографије са нета - дечак, ту негде седам-осам година, али су његове очи, тамне и строге, мирне и дубоке изгледале као да гледам у човека од осамдесет година. Као да нема тога на овом свету што он није видео, нема места на коме није био, али га то није уморило ни мало. Већ напротив, као да га је напунило неумољивом снагом пред којом би се и хорде дивљих племена из неког прећутног поштовања склониле у страну.

Тако бих управо приказала директног Сатурна у било ком знаку, као дечака са детерминисаним, пуним живота погледом, макар да је и самог ђавола срео. Решен да успе, да ПРВО себе спасе. Док би ретроградан био обрнута слика старог човека са дечачким очима који тражи нешто што је изгубио, као лик из приче 'Сања' Момо Капора. Коме као да није довољно што је стар, већ му треба још и да осети бол, немоћ, пораз на својој кожи.

Директан Сатурн у Рибама покренуо је сада вољу која од почетка од када смо се "даунлоадовали" на овај свет истрајава у нама свима, али која се не задовољава само тиме, већ би и да се докаже себи, да нешто сагради, иза себе остави и себе у овом свету муке и неправде награди материјом колико и здрављем. Нечим што ће да траје и да буде ту да нас подсети да смо нешто успели. Да умемо да будемо мудри колико и неозбиљни, лукави колико и праведни, да волимо колико и да будемо вољени, да дамо колико и да од других добијемо а и тражимо када нам фали.

Е сад, кад имате слику о коме причамо, нађите тог малог или малу у себи без обзира на то колико вам је година. Они су давно још одлучили и кренули у овај свет потпуно сами. Чак и док су окружени породицом, другим људима, они су решени да се неће вратити назад. Да назад није опција. Ни скретање са тог пута није опција. На крају, ретроградан Сатурн је вратио све које је морао да врати и који су остали без снаге за даље. Сви који су претекли овом изазову и одустајању, сада морају да гледају испред себе.

Ту смо да растемо, идемо напред и не умањујемо се. Да поштујемо сваки свој пређен корак, етапу, сваку похвалу да примимо као нешто што нам припада јер смо је заслужили. Да не стајемо, него да након јако кратког уживања у хвали наставимо даље са још већом одговорношћу. Као када неко сними први филм и он буде одличан, други је свакако много већи изазов.

Тако Сатурн гради и зато је све лако први пут. А сваки следећи пројекат, који ће тек говорити има ли или не истрајавања и дуготрајности, биће захтевнији, јер ће нам се на том путу испречити наша лењост, давање предности другима (и њиховим одлукама и вољама), одустајање од учења, губитак радозналости (затупљивање), завист, лакомост и милион других ситница око којих нећемо пуно бринути јер их имају и други. Али онда само чујемо да је неко од тих 'других' успео у нечему, реализовао нешто на чему је дуго радио и сл.

Нормално је да када је Сатурн директан осетимо љубомору, или да завидимо другоме не зато што му се нешто добро испунило, већ што се није испунило и нама. Један од његових главних мотиватора увек је грч у телу који осетимо када нам није свеједно што нешто нисмо. Тада се оно дете што је одлучило одавно да гледа испред себе и корача само напред својим путем, љути на оног одраслог који је у неком моменту почео да забушава. Зато је сада време да се то двоје суоче па је нека врста интерног дијалога са собом - која личи на свађу са собом, преко потребну да би истерали истину на чело и себе саме потукли у самообманама и изговорима.

Али ако смо самосвесни, врло добро ћемо истог момента знати да смо вођени комфором, нагонима или жељама или што су нам мале победе, које нису прави тријумфи, постале довољне избегли вешто пут одрицања па и већих замаха. Но, не смемо бити нереални. И своје успехе никако не умањивати. Ако је мала шанса да би баш свако постигао исто што и ми да је кренуо тим путем, онда је претерано очекивање од себе разлог дисатисфакције, а не изостанак тријумфа.  

Вест да су алпинисти прешли пар хиљада метара изазива потпуно другачији осећај дивљења него победа фудбалске репрезентације којој и иначе сви добацујемо са троседа како треба да игра. Зашто је то тако? Један од разлога је што алпиниста доноси одлуку сваки пут пре него начини следећи корак. Нема брзине ни непромишљености. Ни случајности. Места за грешку најмање. Он не размишља о томе колико је остало до краја утакмице. А о том миру у телу и тензији у глави ми са оног истог троседа ништа не знамо. Ту више гледамо човека како игра против себе. Стена је ту зарад сценографије да дигне драму. И наравно, битна разлика је и у томе колико је профитабилно. Овде нема фудбалских трансфера од десетина милиона долара. Живе од спонзорства, до којих прво треба да стигну. Александар Ханолд, један од најпознатијих рок клајмбера (пењач по стенама) годишње заради као просечан зубар. Зашто то помињем?

Директни Сатурн иако воли да награди себе и то како воли, он није ту због пара. Он је ту због достигнућа, због тога што је победио себе у наредном изазову и зато хоће да награди себе. Та победа је његова награда коју сви они милионски трансфери не могу да купе. И најбитније, та промена је увек дефинитивна у смислу да се на старо не враћамо. Само настављамо даље или остајемо ту где смо стигли. Зато сви они који имају утисак да направе три корака напред па три назад, да се врте у круг, да напредују па им се измакне тло те упадну у кризе и анксиозност, нису се још увек пошибали са собом пред Сатурном као судијом. И даље им је тешко да виде своје грешке, самообмане, или их познају али их заправо уздижу, негују, чувају, па им буде све више криво што је другима добро. Што други иду даље. Што и њима није лоше као њима.

Завист је прва особина човечанства која пусти крила када Сатурн крене директно. Зато колико год да сте били доступни другима и на услузи за време ретро Сатурна, сада дигните зид или само престаните да одговарате. Не дајте да вас други умањују, да вас вуку доле када сте таман кренули узбрдо. Нема окретања, нека се снађу, јер свакако ће морати сами - помоћ ту и није нешто важна. Више им помажете ако им дозволите да утичу па откажете своје планове због њих, јер тај тренутак вашег одустајања од себе је оно што њих радује. А не то што сте им тог дана испричали. Зато препоручујте помоћ коју ће морати да плате, да се потруде, или књиге које ће морати да прочитају, или места на која ће морати да се дигну и сами оду. Не можемо баш ништа ни као родитељ да урадимо уместо свог детета тако да ми радимо а оно схвата и постаје искусније. То је и даље наше искуство. Па и у родитељству исто важи. Дисциплина, строгост, радне навике - сада се фино стичу.

Дакле, да резимирам: Тема директног Сатурна је немање промене у решености да будемо сваког дана, па недеље, па месеца, па године све бољи. Немање промене значи одбацивање свега што нас ту кочи, што нам спречава да напредујемо, и свега са чиме се морамо потући у миру. Па ко дуже издржи. Решеност, доследност, детерминисаност, истрајност зато јесу Сатурнове особине. Мирно без промене да би се промена десила у нама, а са њом и потврде, награде.

Зато шта год да решимо сада за себе, прво морамо да нађемо тај мир. И баш зато је ретроградан Сатурн био важан период да увидимо шта нам више није битно, без чега можда морамо. Неправде се дешавају сећате се? Ако нечега нема, да ли ћемо тиме да се правдамо зашто нешто нисмо или ћемо као онај који и без тога успева победити себе. Да ли ће нека љубав из прошлости постати стена на коју ћемо да се залепимо онеспособљени за нов корак или ћемо можда са ненормалним болом  направити корак даље. Јер да - то можемо. Многи су могли. Сатурн само каже - погледај... види колико њих је то успело. Он је онај сурови родитељ који ће да скрати причу и одмах наведе најтеже примере да се не би задржавали ту превише. Али и да нам постане јасно да ако ми и останемо на оној стени заковани, цео свет је већ отишао даље. Ено, назире се крај колоне, ако потрчиш можда их и стигнеш...

 

Сатурнови задаци сада кад је директан, по знацима:

Ован и подзнак Ован

Начин на који Ован воли да у сваком дану победи себе се суштински доста разликује од Сатурновог. Ован себе тера, не дозвољава себи слабост која је резервисана за жгоље и кукавице. Дакле, увек је ту присутна нека представа о томе какав сам ако не будем ово што хоћу (нпр. 'онда ћу бити као отац', 'као брат', 'као Пера, Жика..'). Јер Ован свој идентитет и гради тако што је бољи од неког другог. Зато ће Сатурн сада баш Овна натерати да се суочи са жгољом у себи. Са својим слабостима, које се тичу хвалисања, 'види ме!' момената, јер тражи дивљење и аплауз других. Сатурн вас умољава да сада све радите само за себе, као пре интернета. Да се не задовољавате малим победама, али да такође научите да будете милостиви према самоме себе, да не кињите себе. Да праштате себи и нађете истрајност за понављање једног истог све док вам не успе. Да не крећете нешто ново јер оно прво није ишло.

Бик и подзнак Бик

Бикови воле успех и награде, па им у том смислу овај директан Сатурн годи. Али их може изненадити што су остали доста сами. Да се она мрежа људи полако распала, па више нема кога да позове кад зашкрипи. Поготово за нешто старије ово важи, док младима више доноси социјалне кризе као теме прилагођавања, прихватања других или прихватања од стране других. Како остати свој а бити део екипе. Младима је ту још јачи изазов јер друштво може да повуче на своју страну, да наметне свој утицај. Победити себе значило би мирно чекати да се ситуација промени али не бити докон него нон-стоп нешто учити. Старијима - вратити се заправо нечему старом што нас је једном давно спасило или неком човеку који вероватно нема решење али има истине које вади из рукава као кечеве и којима успева да нивелише ваше немире и сумње, а чекање учини прихватљивијим. А када се промена деси, а десиће се многима са Сунцем или подзнаком у Бику, можда ћете се питати да ли сте уопште и имали неке пријатеље у животу сем овог једног који је са вама био од почетка до краја. То ће многе бракове који су у кризи спасити, а некима обновити квалитетни однос било које да је природе.

Близанци и подзнак Близанци

Каријера и пут који је пред вама није ни мало лак. Није стрм али је клизав и лако доноси могућност да након три пређена корака склизнете шест. Но, не предајте се. Морате се навићи на нову подлогу, нове услове, окружење, очекивања. Кад паднете устаните. Лежање не помаже. Ваша слабост коју директан Сатурн у Рибама ископава и мучи вас да се са њом суочите, врти се око тога да ли сте и колико важни. Како то Близанцима никада није било битно да сад сви морају да вам се диве, да вам пљешћу? Како то код вас све буде сведено, упаковано са најпажљивијом одмереношћу да некога не увреди, не препадне, не одбије. Но, колико год задатак деловао тежак, решење вам је прелако: само се сетите свог детињства и себе како очима пратите реакције, уживате у похвалама и истицању. Тамо вас је иначе враћао Сатурн претходних пет месеци. Шта се забога десило па сте се толико променили? Десио се рацио који је почео да тумачи овај свет мало више него да га прихвата, али ево прилике да сад мало уразумите разум тишином.

Рак и подзнак Рак

Баците сидро. Док се кретао ретроградно Сатурн вас је као бродић водао унаоколо било да сте путовали, виђали се насумице са разним људима или паралелно завршавали три посла. Сада је време да се зауставите и ухватите једног али вредног. Шта ако окружење не можете да промените? То је то, прихватите и у таквом окружењу са баш тим људима таквим какви су почните да градите. Ако и не иде, и то је у реду. Само не одустајте јер онда ће сумње бити све више као и песимистичких визија посла, света, народа, а све мање оптимизма. Сатурн је оптимизам сакрио од вас као у оном старом вицу када отац сину који студира медицину стави сто евра у књигу које ће син наћи само ако буде читао као да их никада неће добити. Оптимизам долази изненада, вера се тада утврђује у оно ко јесте и шта вам је следећи корак, али и ту се не прецењујте. Не журите и не прелећите, не залећите се. Тек када једно буде готово пређите на друго. Сада само мир и сидро. И оних 'сто евра' које вас чекају негде. Тако близу, а тако далеко.

Лав и подзнак Лав

Проблеми се некада гурају под тепих, у вашем случају најчешће због стида, јавне бруке, што ћете достојанствено прећутати и наставити даље као прави генерал који подноси поразе на ногама. Тако су и они пре вас, тако и ви. Али Сатурн у директном ходу вас попут реке врти у круг и не да вам да идете даље док нешто из себе просто не отпустите. Нешто од оних 564 ствари које само ви знате, које ни у сну не бисте олако поделили са другима. Верујем да је Лавова најмање на групним терапијама. Мушки представници могу буквално да се затворе, јер им је тако 'лакше'. Док не дође Сатурн у природну осму кућу као сад и крене да избацује тајне, све што би да се не зна на све стране у млазовима. Када бисте само знали колико би вас једна казна у животу спасила, можда бисте јој полетели у загрљај. Тада све то што сматрате поразом, фелером, маном, слабошћу се ослобађа вашег деспотизма јер одговорност никада нисте прихватили до краја, увек је то имало везе са још неким, нечим... Треба више да се дружите са Стрелчевима. Они ће вас научити како се лако буде крив, а кад треба и лузер. И настави даље са осмехом и оптимизмом као да су управо добили џек пот. Нико не жели да губи, доноси лоше одлуке или да осети стид, али све то је повремено неминовно. Вас конкретно кривица, одговорност (као узрок-последица) ослобађа тајне која вам стоји као Кинески зид на путу до тога да будете ауторитет. Преломите и наставите даље ка трону. Осим ако нисте већ постали Коза Ностра.

Девица и подзнак Девица

У вези је сада моменат када свако одлази на своју страну или се прелази на фазу Б - заједнички живот, што тражи много више одговорности, труда, одрицања. Ако сте у браку, ово је моменат када ви и партнер не треба једно другоме да сметате, него да поштујете одлуке које доносите свако за себе. 'Али како је могао...' Могао је. Исто као што сте и ви могли па и урадили. Но, ту баш нисте самокритични. И то само ту. Ту сте реципроцитетни. А за све остало самокритични, тек да надокнадите и направите баланс. Уместо да кињите себе, боље заједно са партнером и пре било какве расправе, разговора детектујте где се крије ваша себичност. Јер зна Сатурн да смо сви себични и да свако има неку агенду. Емотивни односи су начин на који сваки пут постајете зрелији. То што је вама награда од директног Сатурна може се тицати управо онога што сви на свету желе - љубав. Али морате победити потребу да код друге особе налазите мане, а своје не тражите. Тек када идеја да је за вас неко бољи буде аргументована променом код вас самих која је очигледна свима, то се онда може и догодити.

Вага и подзнак Вага

Посао је важан. Нико није рекао да није. Свакодневница тражи јасан распоред и љубав ка дужностима и рутини. Све сте већ скоро уредили да тако и буде. Можда сте и навике променили оне лоше, и сада сте бољег психофизичког стања. Ако нисте - сада ћете вероватно и то. И није да немате жеље, одувек сте их имали. И неке романтичне снове. Али сада док је Сатурн директан, кад год се озбиљно баците на планове, реализације, шта би све могли и хтели, у вас се усели најпре сумња а за њом и сета. Одједном, лакше вам је да видите све што није могуће, што не верујете да ће моћи, све у шта сумњате. Негација као начин размишљања која моментално одузима вољу и диже таласе који ће ентропијски побрисати све оно на чему сте можда радили данима или о чему сте мислили. Код вас је тактика сада правити ситне кораке и радити исту ствар сваки дан (ако је могуће у исто време). Дисциплина ваше креативности је нужна да не би заувек остала таленат који није само умео да дође до структуре. За почетак уведите да уместо досадашњег "Не бих то јер.." и сличних рационалних разлога зашто мислите да нешто није добро или довољно, или зашто сте против било какве промене кажете: "Размислићу..." или "Видећу..." Само толико. Правите себи простор. Много сте се стисли. Такође нађите помоћ, асистенцију за послове које не морате ви да обављате.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Љубав је увек лепа, чак и када се свађамо, и када нисмо заједно, и када сметамо једно другоме јер бисмо некада да смо сами - љубав је увек лепа ако се стварно волимо. Исто тако, љубав је увек на силу ако се и смејемо док причамо, ако се држимо за руке, ако излазимо са заједничким пријатељима, ако се у ствари не волимо. Директан Сатурн у Рибама у вашем петом пољу је управо то - они што се воле свађаће се, излазити у арену са својим природама колико год да су различите па ће и конфликти два ега бити природно чешћи, али не нужно токсични. Чак у више случајева здрав сукоб којим се по неким законима природе одмеравају две вере у љубав која је јача. А они што се баш толико и не воле, осећаће све више ту самоћу у вези како их односи па бивају одсутни, лутају погледом као да нешто траже. Избегавају мало по мало, све док се не удаље довољно да могу лакше да се растану. То се зове криза. Ако сте у браку дуго, онда то може бити и криза средњих година, монотонија која вас убија (вероватно ништа више него партнера) па само гледајте да не направите хаос поготово у марту и априлу када Венера и Марс буду такође ту. У погледу амбиција са друге стране, ово је једна од најбољих поставки за озбиљније пројекте, самостални бизнис, добијање функција и слично.

Стрелац и подзнак Стрелац

Сада када сте у претходних пет месеци упознали и ону своју нежну страну, и то да можете да пустите пуно суза, и да вас дирне и нека обична појава, време је да свима кажемо ко је најносталгичнији знак одувек. Вешто скривен иза Ракова и Риба, Стрелац односи победу за читавих седам хиљада метара. Ко је икада срео Стрелца који се не осврће на то како је некада било, не присећа анегдота, чува од заборава имена, места, људе, реченице, покушава да се трка са временом. У том смислу је Сатурнов директан ход кроз вашу четврту кућу оно место које ће коначно имати идеју како сву ту носталгију организовати. Како је у питању приватно поље хороскопа, ништа ни не мора да се дешава ван дома. Можда да урамите неке драге фотографије и ставите их на зид уместо тих филмских постера и авангардних цртежа. Можда да баш успоменама и свему најдражем сада дате посебно место. Најузвишеније, најпосебније, истакнуто. Да свако када дође у ваш дом то буде прво што ће да примети. То је ваш журнал, Си-Ви, лична карта. То је вредност коју наравно да желите да чувате. То је вредност коју желите да буде још и у будућности. Зато ће многи од вас престати да аутоматски бришу све како прође, јер доста се трчали и бежали од успомена, сећања, нежних тренутака и гејзира среће који су се и те како десили. Да, ви сте свету и рекли да је туга само знак да нам је жао што се нешто лепо завршило, али сте први престали да тугујете и почели да бежите ка следећем, само да трка никада не престане. За вас у тридесетим без породице, ово је моменат када 'стати' може да значи наћи место уз некога. И онда на даље, трајати...

Јарац и подзнак Јарац

Све што је законска дужност, правило и пропис - испоштоваћете. Водите рачуна да не касните са обавезама које вас воде лако напред, а каснићете само ако заборавите. А заборавићете само ако сте свесни да томе нема краја и да кад једном напустите лакоћу и сналажљивост као начин постајете као агент из Мен ин Блек који улицама Њујорка јури ванземаљце и пише им казне. Не бисте да се замерите - ни брату ни комшији. Не бисте да људи кажу да сте се променили. То би чак била увреда! А опет, као да је промена оно што баш долази. Али потрдудићете се да је дискредитујете. Што вам буде било боље, више ћете у друштву правити фазоне на свој рачун или се спрдати на рачун колега. Настојање да измамите смех и да нико не помисли да сте сад ви нешто што нисте. Али драги Јарчеви, самоћа је убачена у старту у ваш алгоритам. Као неминовност у прогресу, неопходност за раст. Та самоћа није усамљеност већ више личи на изолацију коју нам у животу управо доноси статус или материјална моћ или нешто треће. Па се више не дружимо са онима са којима смо се дружили или напуштамо тај крај јер сад можете да приуштите и нешто боље за себе. Дакле, идете на следећи ниво и то тражи нека напуштања.

И има неке тајне везе између Јарца и улице. Чак више него код Близанаца и Стрелца. Можда зато што је улица дом свих незбринутих, што је најбоља школа онога што касније видимо у животу. Можда зато што је улица место где су вам се најмистичније, најневероватније ствари десиле, где сте се сретали са најзанимљивијим ликовима. Улица као ваш тајни идентитет који вам увек помогне да се разбистрите и до себе дођете. Ту ће вам бити сада добро, а ако вам се посао тиче транспорта, трговине и саобраћај генерално - тајминг је одличан за ширење тржишта или сарадње са великима.

Водолија и подзнак Водолија

Била би стварно штета да пропустите цео транзит Сатурна у Рибама док иде кроз вашу другу кућу а да неки таленат, било стари или новооткривени, не испробате као посао. Могао би то бити радикалан тригер за промену у каријери и будућности који је ето можда кренуо из ината, опкладе или чисте досаде. Но, важно је да крене. Јер Сатурн иако представља рестрикције и стагнације, блокаде и чекање, он се креће, само му се не жури, нема нестрпљења, хира и не плаши се да ће нешто да пропусти ако не искористи одмах сад све. А како обично бива, када обруч крене да се стеже (у вашем случају финснијски) идеје се рађају. Што је мање материје у џепу то је више идеја у глави. И храбрости која је потребна за такве радикалне потезе. За љубав је ово време плодности па можда само треба бити упоран.

И као што у ретроградном ходу Сатурн овде може повући новац са рачуна и затворити га, овде се рачун отвара, кредит диже, фирма регситрује, поготово ако се бави профитом (попут пореске) или грађевином. Мршављење и губитак апетита, више изражено код сензитивнијих.

Рибе и подзнак Рибе

Важне ствари се дешавају када Сатурн иде истим знаком где је и Сунце. То је слика крунисања. Млади краљ је од сада довољно зрео, стасао за одговорније улоге. Лакоћа у прихватању околности и доследно решавање обавеза по списку приоритета. У Дизнијевој бајци, Мала сирена је морала да се заљуби и да јој тај неко изјави љубав па да постане свесна своје физичке реалности (добије ноге). Код вас прва кућа која се односи на физикус нема тако тежак услов. Али је донекле слично. Неко мора да поверује у вас. Зато сада добро слушајте шта вам други говоре, и похвале, потврде, подршку не узимајте здраво за готово јер за посвећење је потребна дубока вера. У супротном ви примите све то али некако успут, и тако успут га и изгубите. Било да се ради о позитивној промени изгледа захваљујући тренинзима на које сте кренули, било о одлукама које сте повукли на послу или некој приватној трансакцији, релацији са другима и сл. Да би нешто трајало и стварно вас са једне обале одвукло на другу, нову, далеку, потребно је да у себе верујете онако како други верују у вас. А то није лак задатак, па изволите! Неким Рибама се заиста до краја 2025. године смеши далека нова обала на другом крају света.

image