Магазин

Месечни хороскоп за новембар 2023. године

Иако се ближи крај године, још није дошло време за опуштање. Заправо, новембар је пун тензија. Венерини утицаји ће евентуално ту тензију успети да умире повремено, најчешће као скретање с теме, али ће остатак планета настојати да нас све врати на оно што упорно покушавамо да избегнемо.
Месечни хороскоп за новембар 2023. године© freepik/teksomolika

За некога је то суочавање са истином о вези, или односу који им је важан. Некоме је то суочавање са сопственом летаргијом, депресијом, незадовољством. Некоме ће се тензија тицати односа спрам света, и створиће се потреба за радикалном променом живота или окружења.

Но, тензија је ту. Моћи ћемо да је сечемо у ваздуху и да је познамо као јако узбуђење, напето и немирно стање оних који пуно мисле, и којима баш све смета. Или ћемо је препознати као спољашњи мир док нам полако пада мрак на очи. Отуда главу треба да чувамо, и од мигрена и удараца и губитка контроле. Најопаснији у том смислу су 4. 11. и 24. новембар.

Друга важна тема у новембру су "испаљивања", одлагања, отказивања, блокаде, преваре. Како гурати даље са оптимизмом ако је сам оптимизам лажан? Зато ће се  правити доста грешака, па одмах упозорење онима који баратају бројевима или машинама. Правдаћемо се више него иначе, тражити изговоре, окривљивати друге иако ћемо све време знати да је до нас. Савест је моћна у новембру и некада је много боље признати грешку или се извинити него упорно и тврдоглаво тврдити своје. То све највише око 13. и 23. новембра.

У љубавним стварима Венера помаже, па и они који су сами са Венером у Ваги (од 8. новембра) могу ући у перспективне односе где друга страна жели озбиљну везу, брак, али и гаранцију за складан и жив друштвени живот у материјалном смислу. Око 3. новембра и све до 7. су могуће заблуде, и јак занос у љубави који се заправо не може претворити ни у шта даље. Након тога смо више стабилни и окренути могућностима а не немогућностима. Отуда сви који имају паралелне везе и афере иако су у браку (вези) могу наједном решити да из истих изађу. Заузети могу више бити фокусирани на оно што је тренутно него оно што би волели или што маштају да ће се десити у будућности, а слободнима новембар носи време за давање и примање пажње, љубави, комплимената, који само осим од емотивних партнера могу доћи и кроз посао.

Нервирање око новца корене има у жељама односно немогућности да испунимо себи жеље јер немамо довољно стабилну економску ситуацију. За све који имају отворене судске парнице ово је важан месец и треба озбиљно да се припреме за све што их чека. Осталима, казне у саобраћају, за порезе, грешке у раду фирме и слично. Кажњавање је у финансијском смислу па се брзо да решити.

И како је 24. новембра на небу квадрат Марса у Стрелцу и Сатурна у Рибама, један од најтежих од свих Марсових квадрата са Сатурном јер тада су нам нападнути и вера (у себе, свет – поверење) и оптимизам, лако се пада у депресију или негацију свега доброг и потребу за самоћом. Зато је најбоље да у децембар уђемо срећни али уморни од жестоког новембарског темпа, уместо да нас стигну сумње у себе, свет и апатија.

Новембар за сваки знак:

Ован и подзнак Ован

Налазите се у месецу у коме ваш владар након важних реализација и успешно завршених задатака наилази на неочекиване препреке. Изгледа да ћете морати да их у истом моменту превазиђете, дакле без одлагања, јер у супротном можете се вратити на почетак, одустати од нечега што вас је претходних дана снажило. Вожени интуицијом и унутрашњом вером, успећете да се изборите са две, три ситуације, ма колико деловало нереално и то највише због тајминга, као да бисте морали да будете у исто време на два различита места. Ради се о озбиљним изазовима који би на даље одредили почетком децембра да ли ћете у 2024. годину ући растерећени или кратких рукава.

Многи Овнови ће гледати да плате, ураде све што може да им убрза овај процес, па је јурење везе и заобилазних путића такође могуће, но са ризиком због неизвесног епилога. Отуда је најважнији период од 24. нов до краја месеца када ћете и сами знати шта сте урадили и каква вам је позиција. У том периоду су могући проблеми са законом. Ако сте међу онима који заиста очекују неке позиве за суд, немојте ништа схватати олако, добро се припремите, јер вас очекује процес дужи него што сте мислили.

У љубави је од 8. новембра много боље. Венера ће се налазити у пољу вашег партнерства где чини однос са другом страном хармоничним и складнијим. Више ћете се појављивати у јавности, чак и да сте сами али се нећете кући увек сами враћати.

Бик и подзнак Бик

Овог месеца мало ће вас више нервирати свет. Од баналних ситуација када гледате шта ко пише и објављује на друштвеним мрежама, до оних врло личних када након дугог времена наиђете на неке старе поруке па као да први пут схватате шта вам је тада неко рекао и јасно провалите манипулацију. Иако са заостатком у времену. Од 8. новембра ипак ћете бити боље воље јер ћете успети да се умирите па предлажем да ако и планирате неке озбиљне разговоре са партнером (пословним као и љубавним) то оставите за дане око 15. новембра. Све пре тога је ризично да и сами себе изненадите реакцијом.

Познато је да ви можете дуго да чекате, дуго да трпите, дуго да одлажете и пружате отпор, али са Марсом у Стрелцу долази и период када постајете разјарени Бик па пазите да сав бес акумулиран месецима не сручите на прву особу коју вам стане на жуљ. Но, ако будете имали потребу да изударате боксерски џак у последњих десет дана месеца - то је сасвим нормано и здраво понекад. Избегавајте политичке противнике и друштво људи који само траже свађу. Културан и интелектуални свет вам је наклоњен у новембру па је боље да се њима и окружите. Женски део колектива вам помаже у некој ситуацији. Познанства са паметним људима са којима средином месеца можете ући спонтано у преписку.

Близанци и подзнак Близанци

Гледајте да око 10. новембра завршите ствари које дуго чекају затварање, отказивање, укидање, брисање, опраштање. Са друге стране ако намеравате нешто да почнете, дигнете, проширите, тада је лош период за то. За тако нешто је најбољи децембар, а у новембру сам почетак месеца. Младима ово може бити период када их неко блокира или они неког јер вас притиска и смара. Грешке су  нормалне у новембру, али вас ће више тиштити што сте неке људе погрешно проценили и како сте себи то дозволили.

У послу вас очекују нови изазови или послови и то око 11, 18, и 21. новембра. Један ће бити важан, истиче се по моћи и снази од других и ту можете имати прилику да заблистате. Други је краткорочан али исплатив и по мало ризичан. Јупитер док је у Бику на неки начин вас штити од велике штете али не у недоглед па је савет да га не тестирате дрскошћу и неувиђајним коментарима на рачун других људи. Пријаће вам социјални живот средином месеца и друштво млађих особа. Од 8. новембра генерално креће добар период за љубав па и они који су сингл могу тада променити статус.

Рак и подзнак Рак

Расположење вам је добро највише захваљујући пријатељима и ближњима који вас нештедице обасипају комплиментима, љубављу и смехом. Око 3. новембра вас може уплашити неки сан или ирационална мисао због које пар дана можете "забаговати". Изненадни гости или прилика за одмор у другој половини месеца. Ваше активности ће бити разноврсне и све ће вас стимулисати колико год да напора или умора донесу. И након посла ћете се дружити или имати снаге за дуге телефонске разговоре. Добра вам је енергија, а око 10. новембра највероватније уопште нећете ни спавати како бисте нешто завршили.

На послу је динамично, једино ћете бити мрзовољни због цимања од стране људи (око 11. новембра). Пут може бити отказан у прве две недеље месеца.

Емотивно, ово је добар период за пријатељства, нова колико и стара. На неком јавном догађају, скупу можда ћете упознати особу која ће допринети да се осетите посебно и важно. Наставак тог сусрета зависиће од обостраног статуса, па ако је та особа заузета све до Нове године можете имати унутрашњи конфликт и тешкоћу да пресечете.

Лав и подзнак Лав

Вама је новембар месец који подвлачи почетке и крајеве. У пријатељствима, љубави колико и у послу. Једно се завршава, а нешто друго почиње. Имаћете немире у стомаку на моменте који само говоре да сте се мало ужелели активног живота. Посао вас исцрпљује јер ћете наилазити на тешке људе, пројекте или ситуације које се не могу лако и брзо превазићи, а које не можете да игноришете. Пробајте да радите од куће у другој половини месеца, ту ће вам више пријати и бићете боље организовани, са мање прекида. Укућанима бар можете да наредите да се повуку, а они ће вас слушати.

Почетком месеца прилив новца који ће вас изненадити и који ћете већ до средине месеца слатко потрошити за кућу и друге. Највише трошите на хемију, козметику, парфеме и ципеле. Ако планирате да смршате или промените неку свакодневну навику у своју корист, за то је њабољи период 4. и 11. новембра. Чувајте се вреле воде и кухиње - склоност опекотинама крајем месеца.

Девица и подзнак Девица

Вама мисли раде сто на сат, увек имате о чему да мислите. У том смислу појачана ментална активност код вас може само донети проблеме који вам нису били потребни јер ћете отићи шест корака даље и дубље, беспотребно провоцирајући друге да би имали саговорника или опонента. Како је саобраћај такође врста комуникације, будите пажљиви од 2. до 13. новембра. Сексуална активност надилази потребу за нежним додиром и држањем за руке, па је и у том смислу само кратко задржавање на чету већ могућа прилика. Уколико сте у вези, имајте на уму да такве игре сада могу бити опасне. Ако сте соло - ово указује на интензиван емотиван период где би било добро да не иницирате превише догађаје. Пустите мало да ствари иду својим током.

Пут у иностранство на кратко, на пар дана, вам може вратити оптимизам и радост. Венерин улазак у Вагу поправља финансијску ситуацију у другој половини месеца. Ако сте без посла нешто се отвара у првих десет дана месеца. Може имати везе са државном службом или неким послом институционалног типа, са строгом и непромењивом структуром, затвореног типа.

Вага и подзнак Вага

Новембар је месец који вас највише води у правцу појачаних сентимената, заноса, жудње за лепотом, додиром, контактом. Самоћа је некако недопустива у новембру, посебно од 10. па даље, те гледајте да тако и буде. Излазите, јављајте се, одговарајте на позиве. Иако је партнер постао јако озбиљан и фокусиран на проблеме које покушава да реши, као да му тренутно ни најмање није време за лакоћу и опуштеност јер је под тензијом, вама то неће сметати осим што ћете бринути за њено/његово здравље. Негде ћете се понудити да им финансијски или на неки други начин кроз давање - помогнете. Ако сте сами, онда се више причувајте особа које су у детерминисаној потрази за станом, храном, послом. Могу у вама видети прилику и ту вам тај топао додир може ускоро пресести када Марс уђе у Стрелца 24. новембра.

Пословно - имате добар талас све до 21. новембра када упадате у мрзовољу и већ лагано губите радне навике. Дигресије ће се ређати, мењање планова, блокаде ако вам је посао креативног типа, и тада је најкорисније ако сте на одмору или без пуно посла. Бар ћете моћи себи да се више посветите. Водите рачуна шта коме причате око 10. новембра, а и милиција би могла тих дана да вам се мота по згради.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Када је Марс у вашем знаку то је увек бољи период за старије представнике знака. Марс у Шкорпиону тражи пуно искуства да би умео вољу да усмери у жељеном правцу или да одоли, обузда своје природно јаке нагоне. Зато је код младих често деструктиван па тако и сада може вући у порок, ризик, тучу, проблеме изненада и то највише око 10. и 23. новембра. Старијима доноси моћ да не одступају од онога што желе, на пример плате за коју преговарају, у убеђивању ћете на крају бити победник, ма колико дуго да траје и томе слично. Такве ситуације друге обично изморе, али вас не. Скоро да вас узбуде и оживе. Тактика недавања другима оно што желе једино вама полази за руком, код других обично пропадне још у старту. Но, пазите се свог језика док је и Меркур ту (до 11. новембра) и посебно хвалисавости тих дана, као и око 18. новембра.

Изложеност повредама, ударцима, чиревима, унутрашњим упалама, акутним здравственим тегобама, грозницама. У другој недељи би нешто могло да вас јако изненади, а како изненађења баш и не волите - напад анксиозности је лако могућ чак и да је повод добар.

Стрелац и подзнак Стрелац

Од 5. до 15. новембра вучете најгору руку карата од свих, просто немате среће. У ствари имате је, али сте је потрошили потпуно расипнички на друге. Разделили сав оптимизам другима, новац такође, сва добра поделили и за вас није остало ништа. Зато ако искористите сам почетак месеца да се мало повучете и дистанцирате, одолите потражњи и захтевима других - можда новембар до краја и не буде месец који ће вас исцрпети и сломити.

Емотивно вам сада одговара стање тензије где се најлакше могу препознати они слободни. Ни тамо ни вамо. Ни почетак ни крај. Одржавање неизвесности све док је Венера у Ваги и у вашој једнанаестој кући. Свако претезање на једну страну могло би да уништи смисао и узбуђење. Док код заузетих ово више указује на то да ви и партнер сада ништа не радите заједно. Ако се иде на пут, један путује. Ако се излази у град, један излази и све тако. Један устаје ујутру кад други одлази у кревет. Ако можете то да прихватите као нормалан део односа биће све ок. Ако почнете да замерате, биће вам узвраћено.

Од 20. новембра па све до почетка децембра се чувајте напада на отвореном, од животиња, брзих бициклиста и лопова који краду у трку 

Јарац и подзнак Јарац

Неко је отворено ушао у конфликт са вама и повукао се. Ваша тактика је да чекате, мирујете и попут нинџе будете невидљиви за другу страну која ће се у једном моменту на крају месеца опустити. Ово нарочито важи за Јарчеве који имају осећај да се повела хајка на њих или да вас сви оптужују за нешто. Мрзовоља и недостатак оптимизма се могу осетити током месеца, али и надоместити духовним миром, духовном музиком, монументалним амбијентима попут манастира и природе. Лукавство вас служи добро да можете на време да нањушите преваре, лажи и манипулацију. Венера ће ипак помоћи да се и ви  насмејете па макар то било у име конвенције приликом уручења неких награда, представљања, јавних пријема и пословних састанака.Од ауторуитета имате наклоност, може се десити да изађу у сусрет вашим захтевима.

Сметаће вам популарност партнера са све површним друштвеним односима које одржава због каријере. Можете бити зато џангризави и љубоморни. Ако сте сами, управо таква особа може вам се допасти.

Водолија и подзнак Водолија

Можда други не разумеју када им кажете да нема ништа лоше у тензији јер се тада ако ништа друго осећате прилично живим. Сваки пут када треба да се донесе одлука, као када у филмовима треба да се пресече плава или црвена жица, у вама све ври, трепери, пале се лампице а казаљке полуде. Тако и сада, доносите одлуку која се тиче статуса, посла, имиџа, каријере. Нешто ћете радикално променити.

У љубави није тако, ту је више мир и склад, осим за Водолије које раде заједно са партнером. Као да вам одједном то може засметати или нешто у тој подели посла. Губитак већег новца могућ је након 21. новембра, или непланирани велики трошак. Неко ће вас отворено провоцирати због политике или неких општих тема где ће вам начин засметати па можете претерати са реакцијом.

Водолијама које су соло, Венера доноси пријатан месец за нова познанства, а једна женска особа баш као и друштвене мреже могу ту бити мост који вас спаја. Људи од поверења и који имају толеранцију за ваше хирове јесу драгоцени, и у новембру ћете бити баш у таквом друштву. Средином месеца могућ кратки пут, позив од некога из иностранства или прављење планова, букирање хотела, карте за Нову годину, јануар, скијање и слично.

Рибе и подзнак Рибе

Почетком месеца мрзовоља и лењост у најбољем случају, у најгорем - туга због раскида и проблема у емотивној вези. Средином месеца вадите из прошлости неке људе са којима вам може бити пријатно али и краткорочно. Посао ће вас ионако окупирати, распореди, организације, више планова у кратким роковима, па ће вам пажња свеједно бити везана за то, па на емотивни живот нећете пуно ни мислити. Подсећајте себе да не заборавите неке битне ствари, датуме, рокове.

Васкрсавање ваше снаге је кључна тема у новембру, као и оживљавање ваше освајачке природе коју пласирате у виду незамењивости, несвакидашњости и посебности. Једино, што вас на то сада може тригеровати је пролазна завист када сазнате да је неко урадио нешто што сте ви планирали већ годинама (али не и спровели у дело). Гледајте да не пренаглите у нестрпљењу од 24. новембра када Марс уђе у Стрелца, јер Сатурн у вашем знаку буквално не дозвољава ни журбу ни прескакање корака. Брините о здрављу, озбиљно се чекирајте и већ од децембра биће вам лако да то што у новембру реално закључите, спроведете у дело. Мислите у себи у данима око 10. новембра.

image