Магазин

Мушкарац године према избору Џи-Кју магазина је - Ким Кардашијан

Збуњени сте? Нисте једини. Једна од најпознатијих личности на свету је на својим друштвеним мрежама објавила фотографије себе у оделу, уз опис: "Здраво! Ја сам "Џи Кју (GQ)" мушкарац године!", а читаоци овог чувеног мушког магазина и њени верни пратиоци су остали зачуђени. Ким је ријалити звезда, инфлуенсерка, дизајнерка, мајка, глумица, модел, успешна пословна жена, то јест - мушкарац. Зашто је баш Ким Кардашијан добила ову титулу?
Мушкарац године према избору Џи-Кју магазина је - Ким КардашијанGetty © Monica Schipper

Изгледа да заиста не постоји тржиште на које Ким не може да се пробије. До сада је била успешна телевизијска личност, ушла је у свет моде, моделинга и глуме, а сада је доспела на врх листе за "Мушкарце године", признање које чувени мушки часопис "Џи-Кју" (GQ) додељује од 1996. године. На листи је заједно са мушким колегама, као што су глумац Џејкоб Елорди и репер Тревис Скот, али Ким је добила главну титулу "Бизнисмена године".

Зашто је Ким постала слављени "мушкарац" ове године

У интервјуу који је Ким дала за "Џи-Кју", описивала је све што је научила од њеног оца, о њеном пробоју у модни свет, па затим и у свет мушке одеће и партнерством са НБА кошаркашком лигом, поставши званичан партнер НБА лиге за доњи веш. У октобру, у оквиру њеног бренда доњег веша "Скимс" (који је вредан 4 милијарде долара), лансирала је "Скимс мен" линију, у коју се укључене мушке линије за негу, парфеми, енергетско пиће и мобилна игрица.

Према Ким, на ову идеју је дошла зато што је желела да "мушкарци знају о чему се ту ради", а верује да ће и мушкарци имати користи од повећања самопоуздања које жене добијају од Скимса. Мушкарци имају сличну несигурност везано за своје тело као и жене "без обзира да ли причају о њима или не". Уз њен огроман глобални утицај, сигурно је да је ово био паметан пословни потез који јој је и помогао да добије ову титулу. 

"Ким је као Мајкл Џордан генерације утицајних људи. На пример, многи 19-годишњаци, који никада нису гледали Џордана како игра и који сами не играју кошарку, носе "Ер Џордан" патике сваки дан. Исто тако, можда не гледате "Кардашијане" сваке недеље, али сте муштерија Скимс-а.", рекао је за "Џи-Кју" њен пословни партнер Џенс Грид, који је један од оснивача "Скимса". 

Подсетимо, иако су многи изненађени овом одлуком, Ким није прва жена која је добила ову титулу. Претходних година су је добиле звезде као што су Ријана, Џенифер Лопез, Џенифер Анистон и многе друге.



image