Магазин

Шакира ипак избегла затвор, нагодила се са тужилаштвом да плати милионску казну

Певачица Шакира пристала је на договор са шпанским тужилаштвом првог дана суђења за пореску утају, чиме је избегла могућу затворску казну од осам година и два месеца. Признала је све тачке оптужбе и платиће казну од око 7 милиона. "Морам да превазиђем стрес и емоционалне последице у последњих неколико година и да се фокусирам на ствари које волим", рекла је звезда.
Шакира ипак избегла затвор, нагодила се са тужилаштвом да плати милионску казнуGetty © Jason Kempin / Staff

Шакира је председавајућем судији Хозеу Мануелу дел Аму у Барселони казала да прихвата споразум постигнут са тужиоцима. Признала је у шест тачака оптужнице да није платила шпанској влади 14,5 милиона евра пореза између 2012. и 2014. године, преноси Еј Пи Њуз. Она је поред новчане, добила и условну трогодишњу казну.

Њена правна саветница Миријам Компани је рекла да је "ово била тешка одлука за коју је било потребно време да се донесе и да је одлука мотивисана жељом да се Шакира фокусира на подизање деце и каријеру".

Такође, колумбијска звезда се обратила преко своје ПР фирме, истакавши да је желела да се бори, али да ипак мора да превезиђе стрес и емоционалне последице са којим се сусреће у последње време.

"Одлучила сам да коначно решим ствар у најбољем интересу моје деце која не желе да виде своју мајку како жртвује своје лично благостање у овој борби. Морам да превазиђем стрес и емоционалне последице у последњих неколико година и да се фокусирам на ствари које волим - своју децу и све прилике које могу да дођу у својој каријери", наводи се у саопштењу.

Шакирини проблеми са порезом у Шпанији трају већ неко време

Тужиоци су у јулу затражили затворску казну од осам година и два месеца и новчану казну од 24 милиона евра. Случај је зависио од тога где је Шакира живела у периоду од 2012. и 2014. године. Тужиоци у Барселони су тврдили да је колумбијска певачица провела више од половине тог периода у Шпанији. И управо због тога је требало да плати порез на свој приход широм света, иако је њена званична резиденција и даље била на Бахамима.

Вишеструка добитница Гремија је одбила овај договор рекавши тада да "верује у своју невиност и одлучује да то питање остави у рукама закона". Детаљи тог потенцијалног договора нису објављени.

Поп певачица је именована у откривању случаја "Парадисе Паперс" које детаљно описује договоре о офшор порезима бројних високопрофилираних појединаца, укључујући музичке личности, као што су Мадона и Боно из групе Ју ту. Њен представник за јавност је рекао да је "већ платила све што је дуговала".

Болан разлаз са некадашњим партнером

Певачица и некадашњи фудбалер, Ђерар Пике разишли су се 2022. године, након 12 година везе: "Жао нам је што потврђујемо да се растајемо. За добробит своје деце, која су наш главни приоритет, молимо да поштујете њихову приватност. Хвала вам на разумевању", писало је у саопштењу за јавност које је некадашњи пар издао.

Тачку на крај своје љубави ставили су након што је Пике нашао другу девојку, Клару Чију Марти, с којом је отпочео заједнички живот. Шакира му се осветила песмама, певајућу шта мисли о њему, његовој девојци и њиховој вези. Нумеру Out of Your League је у само 24 сата погледало више од 63 милиона људи.

image