Магазин

Након жалби корисника, ОпенАИ покренуо решавање проблема споријег рада ЧетГПТ-а

Након многобројних жалби корисника, технолошка компанија ОпенАи која стоји иза чет-бота ЧетГПТ, издала је званично саопштење на свом налогу на Икс платформи, у коме је навела да рад софтвера са вештачком интелигенцијом може бити непредвидив и да они чине све што је у њиховој моћи да грешње отклоне.
Након жалби корисника, ОпенАИ покренуо решавање проблема споријег рада ЧетГПТ-а© Canva / alexandraivankovich

Прве жалбе на рад софтвера ЧетГПТ појавиле су се још у септембру месецу текуће године. Тада су корисници масовно пријављивали да је у последње време овај чет-бот све "глупљи", а његови одговори штури и пуни грешака и нелогичности.

На велики број критика на рад софтвера са вештачком интелигенцијом тада је одговорио и потпредседник компаније ОпенАИ, Питер Велиндер, који је (логично) стао у одбрану чет-бота. Он је навео да не само да ЧетГПТ није глупљи, већ и да је свака нова верзија паметнија од претходне. Иако је од тада прошло већ пуна два и по месеца, ситуација се изгледа није променила на боље. Штавише, сада је утисак корисника још и гори.

ЧетГПТ постао лењ и тром

Сада, за разлику од претходног пута, из ОпенАи компаније је стигао нешто другачији одговор, у коме се не демантује чињеница да проблеми у раду ЧетГПТ софтвера постоје. Одговор је дипломатски и површан, што кориснике није изненадило: "До нас је дошла повратна информација да је ЧетГПТ4 постао лењ! Нисмо ажурирали софтвер од 11. новембра и ово сигурно није намерно. Модел понашања може бити непредвидив, али се трудимо да проблем решимо", написали су из ЧетГПТ на звнаичном налогу на Икс мрежи.

Полемика се покренула и на званичном налогу ОпенАИ на платформи Реддит, а многобројни корисници су поделили своје искуство са радом чет-бота у последње време. У дискусију су се укључили чак и дивелопери компаније ОпенАИ који су такође одговарали на критике корисника. На просторима интернета су се родиле чак и сумње да је матична компанија намерно успорила рад софтвера.

"Пара врти где бургија неће"

Корисници су се највише жалили да ЧетГПТ не одговара на упите који се тичу кодирања, а онда када ипак успеју да добију одговор, он буде половичан и потпуно неупотребљив. Чет-бот једноставно да основне смернице и дода коментар да корисник може слободно да настави да уноси код сам. Након поновних упита да генерише код, софтвер са вештачком интелигенцијом одговара са: "Уради како сам ти рекао".

Comment
byu/xeisu_com from discussion
inOpenAI

У мору жалби на рад софтвера са вештачком интелигенцијом посебно се истакао један коментар у коме је корисник поделио своје искуство у раду. Наиме, након неколико безуспешних покушаја да добије одговор на постављено питање, он је на крају упита додао реченицу: "Частићу те 200 долара". Иако звучи смешно, на овај упит је ЧетГПТ радо и веома оптимистично одговорио, а игледа да чак и у његовом случају пара врти где бургија неће. "Жао ми је што си се изнервирао, хајде да имплементирамо код". 

Comment
byu/xeisu_com from discussion
inOpenAI
image