Магазин

Шпијунске камере у кукицама за чивилук се и даље продају на Амазону, упркос тужби

Шпијунске камере скривене у кукицама за чивилук и пешкире продају се на Амазону, упркос томе што је компанија тужена због ове направе.
Шпијунске камере у кукицама за чивилук се и даље продају на Амазону, упркос тужби© @ wirestock/freepik

Амерички суд одлучио је да трговински гигант мора да се брани од тужби једне муштерије која их оптужује да је снимана у купатилу кроз куке за качење одеће које су купљене преко "Амазона". Из компаније су одбили да коментаришу тужбу, коју је подигла студенткиња на размени у Америци.

Студенткиња је рекла да је током боравка у Западној Вирџинији снимана у купатилу кроз камеру која је била скривена у кукицама за одећу.

У тужби Окружном суду Сједињених Америчких Држава наводи се да је производ са Амазона илустрован сликом окачених пешкира уз опис да "неће привлачити пажњу".

Истиче се да је коришћење камере било "предвидљиво за Амазон", односно да је компанија морала да зна за камеру стављену у кукуце. Због тога се и тражи оштетa.

Kомпанијa je недавно безуспешно покушалa да одбаци случај тврдећи да нису одговорни за начин на који је камера коришћена, пише Би-Би-Си.

Британски медиј истиче да се на овом онлајн тржишту продају сличне направе те се могу наћи с камере сакривене у будилнику, пуњачу. Такође, наводи се да је постојала и шпијунска камера у купатилу "прерушена" у радио.

У описима многих камере наглашава се њихову корисност у праћењу деце или да су веома корисне за безбедност. Ипак, стручњаци упозоравају да би њихова злоупотреба могла да прекрши бројне законе.

image
VV inauguration
banner