Магазин

Фитнес гуру ухапшен, хтео да убије колегиницу чоколадом

Бивша звезда емисије Биг брекфаст на британском Каналу 4, Џоди Бантинг (45), ухапшен је под сумњом да је хтео да убије колегиницу чоколадом.
Фитнес гуру ухапшен, хтео да убије колегиницу чоколадом© AI generated

На те оптужбе он се брани тврдњом да је у питању алергијска реакција на чоколаду која се умало није завршила трагично, преноси Тајмс. Бантинг је оптужен да је подметнуо чоколаду у СПА центру Дерби Микловер, у склопу наводне завере да убије колегиницу, што је он негирао.

Како пише лондонски Тајмс, бивши фитнес гуру рекао је да је полиција рекла да је имао мотив да је убије јер је био у вези са женом која се разболела неколико дана након што је Бантинг купио чоколаду и донео је у СПА центар.

Жена је провела пет дана на јединици интензивне неге у болници у граду Дерби.

Бантинг је негирао кривично дело наводећи да је у то време био на одмору у Мароку у новембру, а онда је по доласку на аеродром Лутон ухапшен.

"Био сам у шоку, ухапшен сам пред пријатељем, а онда су ме водили са лисицама по аеродрому Лутон. Међутим, чланови теретане су ме упозорили да то може да се деси. Ухапшен сам у 17 сати, пуштен сам у поноћ. Ја сам геј и питали су ме да ли ми се свиђала девојка, или сам само био љубоморан на њу, уколико сам је волео", рекао је он.
Полиција је питала Бантинга да ли је покушао да убије колегиницу јер је "осећао нешто према њој" и био љубоморан на њеног партнера.

Бантинг је пуштен уз кауцију уз забрану посете клубу за рекреацију.

"Тешко је само рећи 'Ухапшен сам због покушаја убиства' и не објаснити зашто. Када кажем људима да се ради о комаду чоколаде, они се заправо смеју наглас"

Овај инцидент се наводно догодио 29. октобра. Портпарол полиције рекао је за Мејл Онлајн да је '45-годишњи мушкарац ухапшен је под сумњом покушаја убиства и наношење тешких телесних повреда 2. новембра. Пуштен је уз кауцију док траје истрага.

image