Магазин

Ајфон без огреботине "преживео" пад из авиона, још му остало и пола батерије

Када су врата на авиону "Аљаска ерлајнса" изненада отпала тик након полетања, сви путници су прошли без повреда, али је неколико предмета излетело услед нагле промене притиска. Међу њима је био и ајфон који је "преживео" пад са отприлике 5 хиљада метара и пронађен је скоро нетакнут са пола пуне батерије.
Ајфон без огреботине "преживео" пад из авиона, још му остало и пола батерије© @ wayhomestudio/freepik

Ајфон који је "излетео" из авиона "Аласка ерлајнса" пронађен је у жбуњу и још увек ради. Наиме, становник државе Вашингтон, Шон Бејтс, нашао је поред пута телефон који је био у авионском режиму, са пола батерије и на екрану отвореном признаницом за преузимање пртљага. Уређај је такође имао и део пуњача који је заглављен унутра.

"Пронашао сам ајфон поред пута. Преживео пад са пет километара скоро нетакнут. Када сам звао, Зои из Националног одбора за саобраћај и безбедност ми је рекла да је ово други телефон који је пронађен", написао је Бејтс на мрежи Икс.

Такође, на ТикТоку Бејтс је објаснио да је уживао у шетњи када је угледао ајфон. Рекао је да је "у почетку био мало скептичан" након што га је пронашао и помислио је да је неко бацио уређај из аутомобила, пише Си-Би-Ес-Њуз.

@seansafyre quick story of how I found a phone that dropped 16,000 feet 😅 definitely belonged to a passenger on #alaskaairlines#asa1282♬ original sound - Sean Bates

"Телефон је био чист, без огребодина и налазио се у жбуњу. Није био закључан, па сам га укључио и сазнао да је био у авионском режиму са потврдом путовања и преузимањем пртљага за Аљаску 1282", прича Бејтс.

Поред овог ајфона, на земљи се нашло још неколико компоненти из авиона као што је део врата, наслони за главу, седиште, сточић и још један телефон.

image