Магазин

Овај воз нигде не иде a постао је луксузна атракција

За многе туристичке ентузијасте, воз који нигде не иде је велика атракција - налази се у Јужној Африци у једном од највећих резервата дивљачи на овом континенту, а позициониран је на мосту и претворен је у хотел.
Овај воз нигде не иде a постао је луксузна атракција© youtube/Kruger Shalati: The Train on the Bridge/Uniq

Широм света се налазе предели, објекти и природне лепоте пред којима једноставно занемимо. Такође, не треба занемарити ни занимљиве атракције које су веома популарне међу светским путницима и које својим смелим изгледом и позицијом "пркосе" свему што смо до сада видели. Један такав необични објекат налази се у Националном парку Кругер у Јужној Африци. 

Кругер Схалати, такође познат као "Воз на мосту" се састоји од вагона реновираних у 24 модерна апартмана са балконима и базенима.

Окружени нетакнутом дивљином, луксузни вагони хотела су на железничком мосту који се протеже кроз величанствену реку Сабие од обале до обале.

Имресиван у сваком погледу, овај хотел је архитектонско чудо. Поред саме локације и велелепне унутрашњости, велики утисак оставља поглед на природу и могућност да се виде ретке дивље животиње како долазе на реку. Многи напомињу да гости не треба да се  изненаде ако са балкона виде велику "афричку петорку", односно лавове, леопарде, носороге, слонове и биволе како се "освежавају" на реци.

Ода прошлости и парним возовима

Објекат је осмишљен је тако да се "да почаст гостима који су истраживали парк пре скоро 100 година", пише на званичном сајту хотела.

Инспирација да хотел са изгледом воза буде позициониран изнад реке, није случајна и своје упориште има у историји. Наиме, када је двадесетих година прошлог века ова територија проглашена националним парком, у њу се могло доћи само возом, а он би се преко ноћи паркирао на мосту:

"Идеја је била да поново оживимо искуство у неком другом облику. Када смо имали прилику да купимо старе вагоне од железничког оператера у Јужној Африци, нисмо могли да кажемо не тој идеји", наглашава директор Џери Мабена, а пише Си-Ен-Ен.

Хотел је незабораван, али и сафари

Авантура по Националном парку се не зауставља овде. Препoрука гостима јесте да осете "мирис дивљине", односно да са водичима доживе незаборавна сафари искуства: 

"Ако возите сами, можете лутате Националним парком Кругер, а то је веома велико подручје. Уколико идете са водичем, они знају шта раде, познато им је где су животиње, када ће да нађу и у које време", кажу из хотела. 

image