Магазин

Три знака да је ваше мушко-женско пријатељство много више од пријатељства

Јесте ли некада помислили како сте са својим пријатељем (или пријатељицом) много ближи и искренији него са партнером? Уколико да, то је само први од тир знака да је ваше мушко-женско пријатељство много више од тога.
Три знака да је ваше мушко-женско пријатељство много више од пријатељства© Canva / Gpoint Studio

Постоје људи који читав живот имају мушко-женска пријатељства и који своје пријатеље доживљавају више као браћу и сестре, него као пријатеље. Међутим, постоје и они код којих та имагинарна граница пријатељства са годинама избледи толико да однос постане много сличнији партнерском.

Који су то први "симптоми" који указују на то да мушко-женско пријатељство више није само пријатељство, већ нешто више од тога?

Разговарамо о свему о чему не причамо са партнером

Наши приајтељи су наша највећа подршка. Они су ту да нас подрже када нам је тешко, да се веселе са нама када смо срећни и да нас посаветују када се двоумимо у одлучивању. Са њима смо искрени и отворени јер знамо да нећемо наићи на подсмех и осуду.

Међутим, када са пријатељима почнемо да делимо све наше најскровитије тајне и уместо са партнером, о свему што нас тишти или радује причамо са њима, значи да је дошло време да се запитамо. А јесмо ли само пријатељи, или потајно желимо да то прерасте у емотивни однос?

Маштамо о заједничким плановима и активностима

Јесте ли ухватили некад себе како у слободно време маштате о томе да се видите са својим пријатељем, да га загрлите и са њим проведете читаво поподне? Можда да одете на утакмицу, да заједно правите вечеру или гледате филмове?

Уколико јесте, врло вероватно је да у вама, осим пријатељских, према тој особи постоје и друге емоције. Наравно, то није нужно лоше уколико сте "соло", али уколико имате партнера, такав однос са пријатељем се може сврстати у микроварање.

Сексуални односи са партнером су постали ствар рутине

Кажу да неверство не почиње у спаваћој соби, већ у глави. И заиста, емотивна дистанцираност од партнера је готово увек главни разлог за појављивање треће особе. Тада не само да почињу да нам сметају навике и изглед нашег партнера, већ и пажњу тражимо "са стране".

У таквим ситуацијама, наши пријатељи, као неко ко нам је близак, полако почињу да привлаче нашу пажњу и на другачији начин. Случајно или не, почињемо да увиђамо да поред карактерних, они имају и многе друге квалитете, а самим тим нам они постају привлачнији од партнера.

image
VV inauguration
banner