Магазин

Варао жене на мрежама, сада је консултант фирме која идентификује преваранте

Нигеријац Крис Максвел преварио је десетине жена на друштвеним мрежама, узимао на превару новац од њих и тако финансирао раскалашан начин живота. Сада, Крис ради као консултант за компанију која помаже у идентификацији преваранта на мрежама.
Варао жене на мрежама, сада је консултант фирме која идентификује преваранте© @ Racool_studio/freepik

Можда звучи као радња неког апсурдног филма, али Крис Максвел који је преверио многе жена на мрежама, узевши им велику своту новца, данас успешно саветује једну компанију која "лови" преваранте на интернету.

Максвел је, кријући се на друштвеним мрежама иза фотографије згодног америчког војника украденог са правог Инстаграм налога, наводио жене да се заљубе у њега, преноси Скај њуз. Истиче да је током пет година преварио око 30 жртава и узео на превару више од 70 хиљада долара, како би уживао у раскошном животу, изласцима и дизајнираној одећи.

"Када сам ово радио, размишљао сам о људима и осећао сам се кривим. Али како је време пролазило и како је новац пристизао, престао сам да се осећам лоше", рекао је.

Објаснио је да је прво радио на томе да им се допадне, па онда да стекне поверење: "Уверавао сам их да могу да ми верују, кажу било шта, повере се. После тога улазио сам у везу са њима и тако почињао своју превару".

Крис каже да је ухапшен у Нигерији, али да никада није оптужен за своје љубавне преваре. Новца није враћен његовим жртвама, али он наглашава да сада "живи добрим животом" након што га је једна Американка упутила на компанију која помаже у идентификацији преваранта тако што проверава онлајн идентитете путем технологије обрнуте претраге.

Сада ради као консултант за фирму која се бави идентификовањем  преваранта на мрежама.

image