Магазин

Теја Дора ће представљати Србију на "Евровизији" у Малмеу

Теја Дора (Teya Dora) са песмом "Рамонда" представљаће Србију на Евровизији у Малмеу, пошто је у суботу увече, у финалу такмичења била најбоља међу 16 извођача.
Теја Дора ће представљати Србију на "Евровизији" у Малмеу© TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

После два полуфинала и неизвесности која је трајала до последње тренутка гласања, коначно смо сазнали која песма ће нас представљати на Еуросонгу у Шведској. Сабирањем гласова стручног жирија и публике, по принципу пола-пола, највише бодова добила је песма Рамонда, певачице Теје Доре.

Стручни жири су чинили члан групе Зана Зоран Живановић, реперка Ивана Рашић 'Сајси Ем Си', трубач Дејан Петровић, музичар Александар Седлар и евровизијска победница Марија Шерифовић.

"Мало сам збуњена", рекла је Теја Павловска, након што је проглашена победницом "Песме за Евровизију", у преносу уживо преко Радио-телевизије Србије, додавши: "Нећу вас разочарати, бићемо најбољи".

Након што је још једном извела победничку "Рамонду", Теја Дора је новинарима у студију РТС-а у Кошутњаку рекла да се осећа феноменално, као и да је захвална свима на гласовима.
Млада певачица је признала да је била "у глави већ победила", кад је јој је током гласања стручног жирија, његова председница, евровизијска победница Марија Шерифовић доделила 12 бодова.

"Неочекивано је све било за мене. У једном тренутку сам, пре него што је кренуло гласање, осетила да сам већ отишла кући", навела је Теја Дора.
У наступу у првом полуфиналу "Песме Евровизије" 7. маја у шведском Малмеу, Теја Дора ће са "Рамондом" поручити "колико је јак наш народ":

"То је највећа порука, да ми можемо све. Надам се да ће то Европа препознати. Не мора да препозна, битно је да зна. Волела бих да песма заживи због поруке, да цео свет слуша песму", рекла је музичарка.
Теја Дора је најавила да ће и у Малмеу певати на српском језику, а што се тиче сценског наступа, рекла је да ће апсолутно бити другачији и да жели да буде "лудило мозга".

У финалу "Песме за Евровизију" било је 16 извођача, а част да отвори такмичење припало је певачу Жељку Јоксимовићу који је извео "Лане моје", са којом је пре 20 година заузео друго место на "Песми Евровизије" у Истанбулу.

На основу смс гласова гледалаца од осталих учесника, поред Бресквице и Теје Доре, највише бодова су добили -  осам Констракта за "Ново, боље" и седам бодова Зорја за "Лик у огледалу". У укупним гласовима жирија на другом месту су биле Зорја са 42 бода и Констракта са 34.

Након сабирања гласова стручног жирија и публике коначан пласман изгледао је овако:

1. Teya Dora - Рамонда

2. Бресквица - Гнездо орлово

3. Зорја - Лик у огледалу

4. Констракта - Ново, боље

5. Зејна - Најбоља

6. Душан Куртић - За тебе живим

7. Bojana & David - NO, NO, NO

8. Џорџи - Луна парк 

9. Лена Ковачевић - Зови ме Лена

10. Христина - Бедем

11. Кени није мртав - Дијаманти

12. Ива Лоренс - Дом

13. М.ира - Перцепција 

14. Марко Мандић - Дно

15. Немања Радошевић - Јутра без тебе

16. Милан Бујаковић - Моје, твоје

Програм су водили Славен Дошло и Драгана Косјерина, а у такозваном грин руму са такмичарима су се дружили Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Евровизија се одржава у Малмеу од 7. до 11. маја, а Србија ће наступити у првом полуфиналу које је на програму 7. маја.

image