Магазин

Где је нестала принцеза Кејт Мидлтон

Већ пар месеци, принцеза од Велса, Кејт Мидлтон је главна тема свих могућих медија, посебно од када је објављено да је у јануару подвргнута операцији абдомена. Од тада, поред службеног саопштења да се враћа на дужности после Ускрса, од принцезе није било ни трага ни гласа. Све до недавних папарацо фотки које су додатно узбуркале јавност.
Где је нестала  принцеза Кејт МидлтонGetty © Chris Jackson / Staff

Кејт Мидлтон је званично је последњи пут виђена приликом доласка у цркву за католички Божић, када је усликана заједно са мужем, принцом Вилијамом и децом - принцом Џорџом, принцезом Шарлот и принцом Луисом. Моменат доласка краљевске породице у цркву, тада су овековечили бројни папараци.

Следећег месеца, тачније средином јануара објављено је да је Кејт оперисана на Лондонској клиници. Том приликом издато је саопштење за јавност у ком је наведено да је "принцеза од Велса имала операцију абдоменa, да је захват протекао успешно и да ће остати од 10 до 14 дана у болници и да ће наставити лечење код куће". Такође, обавештени смо да је "мало вероватно да ће се принцеза вратити на дужности пре Ускрса" и да се "она нада да ће јавност разумети њену жељу да лични медицински подаци остану приватни".

Убрзо након ове објаве, уследили су бројни коментари подршке на мрежама, али многи су изразили забринутост за принцезино стање, јер толики дани у болници, као и дуг опоравак људи нису гледали оптимистично, те су се сви питали - шта се догађа са принцезом и где је нестала? Бројни ставови, анализе, мишљења, круже ових месеци, али официјално писмо које је стигло почетком марта из Кенсингтонске палате на адресе медијских редакција не може бити јасније:"Кенсингтонска палата је у јануару јасно ставила до знања временске оквире принцезиног опоравка и ми ћемо само давати значајна ажурирања. То и даље важи". Наглашено је да се Кејт осећа добро и да се радује јавном повратку што пре је могуће".

И док принцезин тим за односе са јавношћу стоји иза својих речи и не даје изјаве, медијски аналитичари, страствени пратиоци британских монарха и биографи чланова краљевске породице имају своје теорије и радо их деле како у таблоидима и у разним телевизијским емисијама и тако доливају уље на ватру, остaвљајући јавност у потпуности збуњену и уплашену за здравље Кејт Мидлтон. Такође, увелико се створио простор за даноноћне полемике на мрежама које се тичу здравља и живота принцезе од Велса.

Разни ставови круже медијским светом - од оних да је Кејт потвргнута уклањању материце, до проблема са менталним здрављем, а неки тврде да се налази у Бразилу или чак Мајамију.

Трачеве је подстакла и недавна објава Министарства одбране Велике Британије када је било најављено да ће Кејт присуствовати почетком јуна церемонији "Поздрав бојама", што би била њена прва званична дужност после операције. Међутим, убрзо је Министарство избрисало њено име са листе оних који би требало да присуствују, што је додатно узрупирало јавност. Такође, крајем фебруара, многе је изненадила одлука принца Вилијама да не присуствује комеморацији у част свог кума краља Константина од Грчке. Наводно су били у питању "лични разлози", а Кенсингтонска палата није обавестила који је то тачно разлог. Многи су повезали да се није појавио управо због Кејт и њеног здравственог стања. Многе додатно збуњује чињеница то што је краљ Чарлс Трећи био веома транспарантан по питању своје болести, док се о стању Кејт Мидлтон мало тога зна. 

Јесте Кејт, није Кејт

Више него изненађујуће, 4. марта као "бомба" одјекнула је слика на којој је Кејт у колима са мајком. Принцеза која се "скрива" иза наочара, седи на месту сувозача, док возилом управља њена мама Керол. Фотографију је објавио амерички сајт ТМЗ и мало смирио јавност, те су многи закључили да Кејт изгледа добро и да њено здравствено стање није лоше колико се прича. Ипак, радари са друштвених мрежа и "оштро око" радозналих људи тврде да на сликама није Кејт, јер се не види њен препознатљив младеж на лицу.

Оно што је занимљиво јесте да ову фотографију тешко да можете наћи у британским медијима како због договора између палате и уредника, тако и због етичких и законских норми. Наиме, у потпуној супротности са ером принцезе Дајане, данас ретко може да се виде нежељене слике краљевске породице ван дужности. Када се од фотографа тражи да се држе подаље од покушаја да сниме приватне тренутке, јасно је да би игнорисање овога могло имати велике законске последице. Фоторепортерима је јасно да постоји ограничено тржиште за овакве слике, појашњавају на Јаху.

Принцезин ујак зна

У међувремену је ујак принцезе од Велса, Гери Голдсмит, који тренутно учествује у британској верзији ријалити програма "Велики брат-познати", изјавио је да она, након операције, прима "најбољу негу на свету", истакавши да га је у то уверила његова сестра Керол Мидлтон, мајка принцезе од Велса, пише Скај њуз.
Он је додао да сматра да није по бонтону да коментарише здравље принцезе, пошто она не жели да разговара о том питању, али да ће, ако буде било званичног саопштења о болести, он изнети своје мишљење.

Тежак период за краљевску породицу

Када је објављено да се принцеза од Велса, опоравља у болници, такође је обелодањено да ће бити оперисан и краљ Чарлс Трећи због рака простате. Крајем јануара, саопштено је да се после операције краљ осећа добро и полако се враћа на своје дужности. Такође, његовој снаји Сари Фергусон је после рака дојке, почетком године дијагностикован меланом. 

image