Магазин

Пас у публици, наг човек, поцепана хаљина: Шта је обележило овогодишњу доделу Оскара

Поред бројних номинација и узбудљиве доделе награда, неколико забавних момената је привукло пажњу на овогодишњој додели Оскара. Од пса који "тапше", до нагог водитеља и поцепане одеће једног од главних победника вечери, представљамо најзанимљивије тренутке са овог свечаног догађаја.
Пас у публици, наг човек, поцепана хаљина: Шта је обележило овогодишњу доделу ОскараGetty © Kevin Winter

Додела Оскара се сваке године бележи анегдотама, које у року од неколико сати постану вирални хитови. И овај пут се традиција наставља, посебно јер је ове године било више од једног тренутка који се истиче и који уноси дозу хумора у овај спектакл:

Крзнени глумац је био главна атракција

Према утисцима људи на друштвеним мрежама, један од најсимпатичнијих делова овогодишње доделе је једна четвороножна, крзнена филмска звезда са лептир машном: У питању је пас Меси, који је глумио пса Снупа у филму "Анатомија пада" (који је освојио Оскара за најбољи сценарио).

Црно-бели Меси је имао сопствено седиште у публици, а организатори и славне личности на догађају су били одушевљени његовим присуством. Када је Роберт Дауни Џуниор проглашен добитником Оскара за најбољу споредну мушку улогу, камерман је снимио Месијеве шапе које "аплаудирају" у знак подршке.

Након шармирања публике (а и целог света), Меси је "у договору" са водитељем Џимијем Кимелом за крај "обележио територију" на Холивудској стази славних, тачније на звезди глумца Мета Дејмона (са којим се Кимел редовно шали, те је и ово био део хумора који они међусобно деле).

Наг Џон Сина представља најбољи костим

Тренутак о коме ће се вероватно говорити много након доделе Оскара се догодио током доделе награде за најбољу костимографију, коју је представио скоро потпуно наги рвач и глумац Џон Сина. Осим сандала и коверте у којој је име победника, Сина није на себи носио ништа, чиме је зарадио велики смех од публике када се појавио на бини.

"Мушко тело не би требало да буде смешно", рекао је Сина. Осим очигледне ироније - го Сина је доделио награду за најбољи костим коју је однео филм "Јадна створења", овај потез је заправио био осврт на необичан догађај са доделе Оскара 1974. године, када је голи човек претрчао преко бине док је Дејвид Нивен представљао глумицу Елизабет Тејлор.

Поцепана хаљина уз награду 

Глумица Ема Стоун је за филм "Јадна створења" освојила Оскара за најбољу глумицу, али од силног узбуђења није могла да дође до речи, те је током примања награде два пута скренула пажњу на своју поцепану "Луј Витон" хаљину. "Моја хаљина се поцепала", рекла је Стоун на почетку говора, а када је силазила са бине, додала је: "Не гледајте задњу страну моје хаљине!"

Рајан Гослинг као Мерилин Монро

Гослинг је био прошлогодишњи фаворит када је глумио Кена у филму "Барби", а сада је доказао да је заиста озбиљно схватио своју улогу. Заједно са чувеним гитаристом бенда ""Guns n' Roses" Слешом, Гослинг је извео хит нумеру "Ајм џаст Кен (I'm Just Ken)", у пинк оделу, као осврт на Мерилин Монро и њен музички перформанс у филму "Мушкарци више воле плавуше". Публика је била видно одушевљена и реакције на друштвеним мрежама су изузетно позитивне.

Да би се уживео у перформанс, Гослинг је изјавио да је морао да се повеже са својим унутрашњим "дететом глумцем", преноси "Ентертејнмент викли".

Још једна "звезда падалица" на додели Оскара

Као што је глумица Џенифер Лоренс пала на степеницама док је примала награду 2013. године, глумица и инфлуенсерка Лиза Коши се спотакла на црвеном тепиху, док је носила велике црвене ципеле. 

Иако би се многи осећали прилично непријатно, посебно јер је њен пад већ постао виралан, Коши се нашалила и рекла "У реду је, добро ми је и овде доле", па је направила неколико поза на поду. Када је устала, додала је "Била је рупа, јесте ли видели?" 

 

image
VV inauguration
banner