Магазин

Срећан број: СИМ картица са јединственим бројем продата за скоро милион долара

Неким људима је нарочито важно да њихов број буде "леп": да се лако памти, звучи моћно и носи неки скривени смисао. Када је реч о богаташима у Дубаију, помама за таквим телефонским бројевима некада превазилази нормалне границе, па су за свој савршени број телефона они спремни да плате на стотине хиљада долара.
Срећан број: СИМ картица са јединственим бројем продата за скоро милион долара© Canva / D3Damon

На недавној хуманитарној аукцији, на којој се лицитирају "Најбољи бројеви", нашла се јединствена СИМ картица која носи број 058-7777777. Потражња за овим бројем телефона била је невероватно велика, а победник аукције је за своју срећну СИМ картицу "искеширао" невероватних 871.412 долара!

Због чега је СИМ картица "планула" на аукцији

Постоје неколико разлога због којих је интересовање за СИМ картицом која носи овај број било толико велико. Први јесте чињеница да садржи број 7, који богати становници Дубаија изузетно воле и сматрају једним од најмагичнијих и најсветијих бројева, а други тај што се број 7 понавља узастопно чак 7 пута. Дакле, магија овог броја је двоструко већа! Трећи разлог јесте тај да је овакав број телефона изузетно једноставно запамтити.

Друштвене мреже "горе" од како се аукција завршила

Корисници друштвених мрежа не престају да коментаришу ову (за многе сулуду) аукцију, а мишљења су веома подељена. Постоје они који су богатог купца подржали у жељи да свој новац потроши на овакав начин, али је већина ипак згрожена оваквим расипањем у време када је у свету толико људи којима је помоћ прекопотребна. 

Они који су овај чин оштро осудили отишли су и корак даље и предложили да новом власнику јединственог броја покваре уживање у обављеној лицитацији. Питате се како? Њихова идеја јесте да се на поменути број непрекидно упућују спам позиви који ће "излудети" богаташа и навести га да СИМ картицу прода. 

У Дубаију на цени и регистарске ознаке за возила

"Лепе" и ретке регистраске таблице, нарочито оне са мањим бројем симбола, на аукцијама у Дубаију и другим градовима Уједињених Арапских Емирата такође достижу баснословне цене. Тако је недавно на аукцији продата таблица која носи ознаку P 7, за коју је имућни понуђач потрошио рекордну своту новца - 55 милиона дирхама, односно око 15 милиона долара. Овом куповином он је оборио претходни рекорд у цени таблица који је постављен пре више од две деценије.

image