Спорт

Арсенал воли Србе - "нападају" две звезде и доводе их у Премијер лигу?

Медији у Италији и Енглеској пишу о могућности да у предстојећем прелазном року Арсенал покуша да у своје редове доведе Сергеја Милинковић-Савића и Душана Влаховића
Арсенал воли Србе - "нападају" две звезде и доводе их у Премијер лигу?Getty © Stu Forster / Staff

Ни ово Светско првенство није било такмичење на ком ће Србија заблистати, пошто је селекција Драгана Стојковића завршила на 29. месту, са само једним освојеним бодом и чак осам примљених голова.

Али ако је веровати медијима у Италији и Енглеској, то нимало није утицало на потражњу за појединим репрезентативцима, пошто се поново спекулише о новим клубовима Душана Влаховића и Сергеја Милинковић-Савића.

Како тврди "Спорт медиасет" из Италије, а преноси британски "Сан", Арсенал би наводно могао да у зимском прелазном року доведе нападача Јувентуса и везисту Лација.

Како се наводи, клуб из Лондона је покушао да доведе Влаховића прошле зиме, када се он одлучио да пређе у Јувентус. Сада Арсенал жели да искористи расуло у торинском великану, ком прете жестоке казне након што се сазнало за финансијске малверзације донедавне управе клуба.

Осим њега, Арсенал је заинтересован и за Милинковић-Савића, који је већ годинама један од најбољих играча Лација. Његов уговор с римским клубом траје до лета 2024. године, док Влаховићев с Јувентусом траје до 2026. Можда ће Влаховић у овој ситуацији бити приоритет Арсеналу, нарочито када се зна да је Габријел Жезус морао на операцију колена и да ће вероватно одсуствовати са терена око три месеца.

Ипак, тешко је замислити да би Арсенал финансијски могао да испрати захтеве за оба трансфера. Можда ће им један од њих двојице бити реалнија могућност, а остаје нам да видимо шта ће предстојећи зимски прелазни рок заправо донети.

image