Спорт

ФИФА казнила Србију - смета им транспарент о Косову, ФСС мора да плати

Светска кућа фудбала донела је одлуку да је застава из свлачионице Србије после утакмице против Бразила имала политичку поруку
ФИФА казнила Србију - смета им транспарент о Косову, ФСС мора да плати© Twitter/screenshot/@Millar_Colin

ФИФА је донела одлуку - Србија је кажњена због транспарента из свлачионице репрезентације на Светском првенству у Катару.

Због заставе посвећене Косову и Метохији на којој пише "Нема предаје", Фудбалски савез Србије кажњен је са 20.000 швајцарских франака, потврдила је ФИФА.

Како се наводи на званичном сајту светске куће фудбала, ФИФА је изрекла казну ФСС због поруке која је забележена након утакмице Бразил - Србија.

Тада се у свлачионици "орлова" нашла застава на којој су боје заставе Србије, са границама Косова и Метохије, преко које пише "Нема предаје". ФИФА је тај потез оценила као политичку поруку, а чланови њихове Дисциплинске комисије нису желели да овај процес дуго траје, па је брзо донета одлука о новчаној казни.

Србија је тако кажњена по основу "кршења члана 11. Дисциплинског кодекса ФИФА и члана 4. Правилника за ФИФА Светско првенство". Меч против Бразила, Србија је изгубила 2:0, а поменута застава сметала је и Фудбалском савезу тзв. Косова, који се након утакмице жалио ФИФА.

image
VV inauguration
banner