Спорт

Дешан: Француска против Аргентине, али и целог света

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан изјавио је да је уверен да "триколори" могу да победе Аргентину у финалу Светског првенства и да на тај начин одбране титулу светских шампиона.
Дешан: Француска против Аргентине, али и целог светаGetty © Mohamed Farag

Дешан је истакао подршку коју ће Аргентина имати како на трибинама, тако и на осталим деловима планете.

"Аргентински тим има веома важну подршку у сваком навијачком смислу. То је страствена нација, која живи за фудбал. Имају и ту велику жељу због Лионела Месија. Цео свет, па и понеко у Француској, жели такав крај. Али, наш ривал није на трибинама, већ на терену", нагласио је Дешан на конференцији за новинаре у Дохи.

Француска брани титулу на СП у Катару, пошто је пре четири године у Русији у финалу савладала Хрватску 4:2.

"Аргентина је искусан тим, седморица играча су играла и пре четири године, али то није иста екипа. Они су имали доста трансформација током турнира, можда може да понуди нешто ново и у финалу, али можемо и ми. Мароко је, рецимо, у полуфиналу играо са петорицом дефанзиваца. И ми смо их отворили на време. Мислим да је овај тим способан да се прилагоди свему", додао је селектор Француске.

Он је истакао да верује да ће француски фудбалери уживати у мечу.

"Свака велика утакмица је посебна и увек постоји емотивна страна, али и сваки играч има другачији темперамент. То што су многи од њих имали важне мечеве, неки су били и пре четири године, може да помогне. Као тренер се трудим да их ослободим стреса и да важност претворим у уживање", рекао је Дешан.

Француска има проблема са повређеним и болесним играчима, пошто на последњем тренингу нису били Дајо Упамекано, Адријен Рабио, Орелијен Чуамени, Тео Ернандез и Кингсли Коман.

Рафаел Варан и Ибрахим Конате тренирали су са екипом и биће спремни за финале са Аргентином.

"Урадили смо све да заштитимо играче. Видећемо, има времена до недеље", поручио је селектор Француске.

Капитен француске фудбалске репрезентације Уго Лорис изјавио је да чежње Месија и Аргентине нису важније од меча.

"Утакмица је толико велика и много је важнија од једног играча. Ово је финале између две велике нације. Ово је игра, а не игра једног фудбалера. Француска је уз нас и то важно. Почели смо првенство са мисијом да одемо што даље и сада желимо да завршимо посао. Знамо шта Меси значи за наш спорт, али то није важно у овом тренутку", додао је Лорис.

image