Спорт

Јовић се "испрсио" против Гобера - млади Србин добар у победи Мајамија

Поново је био део стартне поставе, а упркос невеликој минутажи, свој део посла Никола Јовић је добро одрадио
Јовић се "испрсио" против Гобера - млади Србин добар у победи МајамијаGetty © Eric Espada / Stringer

Протекле ноћи у НБА лиги није било Николе Јокића, али јесте Николе Јовића. Млади српски кошаркаш забележио је добру партију у победи његовог Мајамија над Минесотом - 113:100.

Донедавни кошаркаш Меге поново је био стартер у тиму Ерика Сполстре и показао да може да допринесе добрим играма и резултатима Хита.

Јовић је почео меч као део прве петорке, али је на крају провео на терену тек 19 минута. Ипак, и то му је било довољно да упише девет поена и три скока, али и да се "носи" са Рудијем Гобером.

Нови кошаркаш Минесоте имао је повремено проблема са Јовићем, који је део меча играо и на позицији "петице", у директним окршајима са Французем. Јовић је забележио и четири фаула, није превише мудровао и радио је оно што је било неопходно тиму.

Тако је Гобер завршио меч са тек 10 поена и осам скокова, показавши да се још није најбоље снашао од преласка из Јуте у нову средину. Најбољи поентери на мечу били су његови саиграчи Ентони Едвардс са 29 и Наз Рид са 21 поеном, али ни то није било довољно да се савлада тим са Флориде.

Мајами су предводили Макс Струс са 19 и Кајл Лаури са 18 поена, док је Орландо Робинсон додао 15. Мајамију је ово била 17. победа у сезони, па се сада налазе на деветом месту Источне конференције.

НБА резултати, понедељак на уторак:

Кливленд - Бруклин 117:125
Детроит - Лос Анђелес Клиперс 131:142*
Мајами - Минесота 113:110
Чикаго - Хјустон 118:133
Њу Орлеанс - Индијана 113:93
Сан Антонио - Јута 126:122
Портланд - Шарлот 124:113

Standings provided by Sofascore

image