Спорт

Евролига одлучила да Кампацо не може да се региструје до марта; Из Звезде поручују: Није готово!

Најновије појачање Црвене звезде Факундо Kампацо неће моћи да игра за црвено-беле у Евролиги до 28. фебруара
Евролига одлучила да Кампацо не може да се региструје до марта; Из Звезде поручују: Није готово!© KK Crvena zvezda

Стигло је решење из Евролиге у којем стоји да је београдски клуб кажњен због раније неизмирених дуговања и да неће моћи да региструје играче до последњег дана фебруара. Уз то наводи се да ће морати и да плати 25.000 евра.

Звезда је кажњена због кршења Правила о финансијској стабилности и фер плеју. Случај је 1. децембра 2022. године прослеђен Финансијском панелу, независној комисији која се бави ревизијом рада клубова у складу са правилима. Отворен је поступак, подигнута привремена забрана регистровања нових тренера и играча.

Санкције су издате у односу на тежину направљених прекршаја, који укључују одређена дуговања играчима из текуће и претходних сезона, као и због издавања нетачних и непрецизних информација, које су дозволиле клубу да функционише упркос нерегуларној финансијској ситуацији, наводи се у саопштењу Евролиге.

Тим поводом огласио се и извршни директор Евролиге Маршал Гликман.

"Ово је разочарење за нас јер увек желимо најбоље играче на терену. Фрустрира што озбиљна кршења Правила о финансијској стабилности и фер плеју спречавају велике играче да буду регистровани до краја фебруара. Ипак, морамо да се постарамо да сви тимови подлежу истим правилима и због тога је регулаторно ело изрекло такву казну".

Гликман је истакао и да су дуговања сада измирена.

"Драго нам је да су дугови измирени, али је важно да Црвена звезда покаже посвећеност ка поштовању свим правилима у будућности, а верујем да ће тако бити, судећи по разговорима које смо обавили са клубом".

Повом тога кратким саопштењем се огласио и клуб са Малог Калемегдана, који је написао да ће се жалити на одлуку.

"KK Црвена звезда обавештава јавност да је у среду клубу достављена одлука и казна од стране такозваног финансијског панела ЕЛ, по којој наш клуб нема право да региструје нове играче до 28.02.2023.године!

Уз то клубу је изречена и новчана казна у висини од 25 хиљада евра.

KK Црвена звезда сматра да је ова казна изузетно строга и наставиће у наредним данима свим правним и дозвољеним средствима да се бори да „обори“ ову казну!

О свим даљим детаљима клуб ће свакодневно обавештавати јавност", стоји у саопштењу.

Kрајњи рок за регистрацију играча у Евролиги, када је у питању сезона 2022/23 је 1. март до 18.00. Дан пред 26. коло које се игра другог и трећег марта.

image