Спорт

Звезди је лакше уз моћног Кампаца - "сипао" 23 поена за победу против МЗТ-а

Изванредни Аргентинац је показао класу на гостовању у Скопљу
Звезди је лакше уз моћног Кампаца - "сипао" 23 поена за победу против МЗТ-а© KK Crvena zvezda

После исцрпљујуће победе у Евролиги на тешком гостовању, Црвена звезда је наставила да ређа тријумфе, сада и у АБА лиги.

Екипа Душка Ивановића убедљиво је савладала МЗТ у Скопљу у мечу 14. кола регионалног такмичења, пошто су славили 80:57.

Црвено-бели су упркос сигурном тријумфу били видно уморни након тешке серије утакмица, а све је било лакше пошто је у тиму Звезде био и Факундо Кампацо.

Аргентинац још увек не може да игра у Евролиги, али зато ритам одржава у АБА лиги, где је утакмицу завршио као најбољи поентер са 23 поена, уз седам скокова и девет асистенција.

Звезда је имала само три поена предности на полувремену, али је у трећој деоници "додала гас", добивши тих 10 минута резултатом 27:8. Тада је све постало јасно, а до краја меча су црвено-бели само лагано ишли ка 12. победи у регионалном такмичењу.

У тиму Звезде је Кампаца пратио Филип Петрушев са 13 поена, док је Лука Митровић убацио девет. Што се тиче МЗТ-а, Дастин Вер је био најбољи са 16 поена, а двоцифрен је био још само Војдан Стојановски са 13 поена.

Црвено-беле наредне седмице очекује "дупло коло" Евролиге, пошто ће у уторак у Београду дочекати Реал Мадрид, док ће у четвртак на њихов паркет стићи Монако.

Standings provided by Sofascore

image