Србија и Балкан

Полиција тзв. Косова привела двојицу српских младића у Клокоту

Припадници тзв. косовске полиције синоћ су претресли куће породица двојице младића
Полиција тзв. Косова привела двојицу српских младића у Клокоту© ФОТО ТАН‌ЈУГ/ КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ

Двојица младића српске националности Дејан М. (27) и Александар С. (31) приведени су у Клокоту на Косову и Метохији, јер се током прославе Бадње вечери у порти цркве Светог Петра и Павла чуло неколико хитаца испаљених у ваздух, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Припадници тзв. косовске полиције синоћ су претресли куће ове две породице, а Дејан и Александар су приведени, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, њима је одређено задржавање од 48 сати и Канцеларија за КиМ ће им обезбедити сву бесплатну правну помоћ и адвоката.

Породице је обишао и председник привременог органа општине Витина који им је пренео подршку канцеларије.

"Јасно је да се оваквим хапшењима, повезаним са прославом Божића, као најрадоснијег православног празника, Србима ставља до знања да немају право на своје празнике, што најбоље показује терористички напад на Бадњи дан у Готовуши, када је Албанац, припадник тзв. Косовских безбедносних снага, пуцао у дечака Стефана и младића Милоша, само зато што су носили бадњак", наводи се у саопштењу Канцеларије.

Тиме се на Србе врши, како се додаје, додатни притисак и уноси страх у српске средине, са јасним циљем да се они онеспокоје и протерају са својих огњишта.

image