Магазин

''Ванила девојка'' је тренд који слави женственост и елеганцију

Естетски трендови на интернету се мењају скоро на дневној бази – ипак, најновији хештег ''Ванила девојке (Vanilla Girl)'' значи више од виралног момента на друштвеним мрежама
''Ванила девојка'' је тренд који слави женственост и елеганцију© Pexels/Jill Burrow

У сред многих макро и микро-трендова, појавила се Ванила девојка. Она носи беж, беле, светло жуте и кремасте нијансе одеће. Воли текстуре на својим одевним комадима, поготово свилене и пуфнасте. Ако одлучи да носи шминку, она је веома суптилна, довољан је само коректор, мало маскаре или сјаја на уснама и капцима. Коса јој је здрава, посветљена, на топлих тонова или је у опуштеној, али и елегантној пунђи. Њена околина и простор су огледало њеног личног стила - пастелно, нежно, минималистички.

Женственост је била на првом месту модних трендова прошле године. Највећи доказ је био пинк тренд који се могао видети на свима, од поп певачица до возача Формуле 1. Из њега је потекао барбикор тренд  као одговор на узбуђење и повратак поп иконе ''Барби'', јер је истоимени филм планиран за лето 2023. Носталгија за 2000-тим годинама је поново покренула циклус бљештавих и упадљивих одевних комада и шминке.

Због овога се Ванила девојка разликује од осталих женствених трендова, јер слави суптилан минимализам, а не шарени и вибрантни стил. Назив је настао по самој ванили јер - чак и поред безброј опција, многи се опредељују за овај слаткаст и једноставан укус.

Исто тако се примењује и овај тренд. Није потребно много дотеривања. Првенствено се слави нега о себи, јер је ''подлога'' важнија од шминке или одеће. Служи као добар подсетник да је важно понекада поставити себе као приоритет, без обзира на хаотичну свакодневницу. У моментима таквог опуштања, могуће је повезати се са нежнијом страном себе, која често мора бити скривена како би данашња жена ''преживела'' у свету у коме се љупкост изједначава са слабошћу.

Након добро заслужене бриге о себи, новостечени спокој и сензибилитет се преносе на облачење. Светли тонови и мекане текстуре су прикладне за сваки дан. Одећа је најчешће једноставног кроја, без дезена, а важно је да буде и удобна.

За шминку важи правило ''што мање, то боље''. Када је нега о кожи приоритет, црте лица, усне и очи се минмално истичу шминком. Довољно је мало коректора, сјај на уснама и капцима, нежно нанесено руменило и сладак (ванила) парфем за крај. Оваква рутина је брза, ефикасна и свакоме може добро да пристаје, јер истиче природне атрибуте.

Коса се негује маскама, уљима или серумима. Када је здрава, довољно је само везати је у опуштену пунђу или учврстити је шналом за шармантан изглед. За ''компликованији'' стил, неколико слободних плетеница или увијање праменова је довољно. Што се тиче боје, не постоји никаквих правила, али добар избор може бити коузи блонд тренд који се слаже уз целокупну естетику ванила девојке.

Ово је савршен тренд за свакога ко жели да издвоји мирне тренутке за себе и дозволи да се та енергија одражава у њиховом изгледу.

image