Магазин

Нови ТикТок трендови: Да ли сте ''Уморна Енглескиња'' или ''Препикор''

Који од ова два ТикТок модна тренда вас боље описују? Лежеран или "колеџ" стил? Ако вам се допадају ови симпатични стилови, показаћемо вам како можете да их испробате. Такође, откривамо једну неочекивану везу између ових различитих естетика.
Нови ТикТок трендови: Да ли сте ''Уморна Енглескиња'' или ''Препикор''© Pexels/Darina Belonogova

Микро-трендови на ТикТоку најчешће настају анализирањем популарне културе. Како је почела јесен и зима, враћају се и романтичне комедије које сви обожавају да гледају када су ушушкани под ћебетом. Златно доба овог забавног жанра је било у раним 2000-тим годинама и наш први тренд потиче од главних карактера ових филмова.

''Уморна Енглескиња'' је главни лик романтичне приче која се увек заврши бајковито, али њен стил је веома приземан. Не изгледа беспрекорно за сваку прилику, не буди се нашминкана и не носи штикле у свакој сцени. Коса јој је углавном пуштена, или је закачена шналом. Она је саркастична, али и допадљива, поготово када покаже своју ''мекшу'' страну. Ако је ово тип карактера са којим се повезујете, овај стил може бити за вас.

@russhmagazine Is this a thing? The era of the sensible yet frazzled 2000s English woman is upon us! #y2kaesthetic#y2kenglishwoman#frazzledenglishwoman#y2kstyle♬ cant get you out of my head. - 🦆

Добра инспирација може бити Енди пре њене чувене модне трансформације у филму ''Ђаво носи Праду'' и Ајрис из филма Холидеј (Holiday). Није потребно имати најновије комаде да бисте постигли овај изглед. Комбинација вуненог џемпера и кошуље испод, је добар пример лежерно пословног стила. Уз њега иду пар омиљених и најудобнијих фармерки. Можете их заменити и за дужу сукњу. Ципеле или топле чизме биле би у неутралним нијансама, попут црне и браон. Аксесоари су главни део ''Уморне Енглескиње'' - огрлица са великим привеском, или ешарпа или шал, ће употпунити овај опуштени стил.

''Препикор'' заправо није новитет, али се проширио као део ''академске'' естетике. Назив је настао од енглеске речи preppy која описује одевање студената који похађају приватне академије. Нови серијал ''Трачаре'' је испирисао многе да пронађу забаву у класичним комадима и школским униформама. Ово је тренд особе озбиљнијег карактера које воле моду. Савршено је за све који воле да носе класичне, елегантне комбинације у забавним текстурама и са специфичним аксесоарима.

Од блејзера, кошуља, карираних сукања и лакованих ципела можете направити ''шик униформу'' прикладну за сваки дан. ''Препикор'' није намењен само за студенте, јер су његови елементи класични, елегантни и прикладни за свакога. Важно је да су комади које имате квалитетни, као да планирате да их наследе генерације након вас. Циљ није да се стално купују нове ствари, већ да уложите новац у нешто што ће вам служити годинама. 

@gigischmitz Preppy inspired outfit 🤍 did you like it??? All pieces are old Zara, shoes is @prada and bag is @demellierlondon #preppy#preppyaesthetic♬ original sound - speed songs

Добра инспирација је Блер Валдорф, из оригиналног серијала ''Трачаре''. Иако је у питању униформа, која ретко асоцира на креативност, ваша комбинација не мора да буде досадна. На пример, црвена торбица са тегет блејзером је веома ''Препикор'', спој  класичног комада и упадљивог детаља. Беспрекорна суптилна шминка и фризура ће да употпуне овај имиџ.

Заједничко за ова два тренда је еколошка освешћеност, али на различитe начинe. ''Уморна Енглескиња'' воли удобност и одећу за коју је везана, па не купује стално нову, тако да сигурно и ви имате неколико оваквих комада у ормару које можете искористити. С друге стране, ''Препикор'' је за оне који верују у квалитет, а не квантитет. Када купите мало ствари, али одлично израђених, оне ће трајати годинама и биће бољи финансијски, али и еколошки избор.

image