Свет

На панелу о Западном Балкану у Давосу и Лајчак: Пуна европска интеграција нема алтернативу

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак који је захвалио организаторима што су посветили континуирану блиску пажњу Западном Балкану
На панелу о Западном Балкану у Давосу и Лајчак: Пуна европска интеграција нема алтернативу© Twitter/MiroslavLajcak

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, данас је захвалио 53. Светском економском форуму у Давосу због сталне пажње коју обраћа на Западни Балкан.

"Захвалан сам Светском економском форуму због сталног обраћања велике пажње на Западни Балкан. Наш дипломатски дијалог данас био је отворен, искрен и реалистичан. Док пуна ЕУ интеграција нема алтернативу, неопходна је јасна посвећеност обе стране речима и делима", написао је Лајчак на Твитеру.

У оквиру Светског економског форума у Давосу одржан је панел Дипломатски дијалог на Западном Балкану у којем су учествовали председник Србије Александар Вучић, председник Северне Македоније Стево Пендаровски, премијер Албаније Еди Рама, премијер Црне Горе Дритан Абазовић, председник Владе Хрватске Андреј Пленковић и председавајућа Савета министара БиХ Борјана Кришто, као и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Ипак, у Србији је највише пажње привукло то што је Вучић на поменутом панелу седео у реду иза осталих учесника.

image