Србија и Балкан

Грчка не мења своју позицију о КиМ

Атина жели читав Балкан у Европској унији, каже амбасадорка Марија Левади
Грчка не мења своју позицију о КиМwww.globallookpress.com © Soeren Stache/dpa

Амбасадорка Грчке у Србији Марија Левади изјавила је да је став грчког руководства непромењен и да Атина не мења своју позицију о Косову и Метохији и жели читав Балкан у Европској унији.

Новоизабрана амбасадорка Левади је то рекла на састанку с председником посланичке групе пријатељства са Грчком Верољубом Арсићем и члановима ове групе у Скупштини Србије.

Арсић је том приликом истакао да су односи две земље традиционално блиски и пријатељски, да стално напредују и нагласио да је ова посланичка група пријатељства једна од бројнијих у Скупштини Србије, што додатно говори о повезаности два народа, саопштено је из Скупштине Србије.

И амбасадорка Левади је истакла да су односи две земље одлични и пријатељски и да два народа повезује сличан менталитет, заједничка историја и духовна блискост.

Указано је на одличну сарадњу у области туризма и културе и оцењено да има простора за унапређење економске сарадње две земаље.

Посланици су амбасадорку Левади упознали са ситуацијом и проблемима са којима се суочава наш народ на Косову и Метохији и истакли да је Србија посвећена миру и спремна на дијалог и компромис.

image