Србија и Балкан

Адвокат Бобана Ђузића рањеног на КиМ: Очигледан покушај убиства

Двадесетогодишњег младића српске националности из села Могиле, на територији општине Витина на КиМ, избола су двојица Албанаца док је шетао пса
Адвокат Бобана Ђузића рањеног на КиМ: Очигледан покушај убиства

Василије Арсић, адвокат 20-годишњег младића српске националности Бобана Ђузића, који је избоден ножем у пределу рамена, у селу Могила, у општини Клокот, кога је ангажовала Канцеларија за КиМ, изјавио је данас за Тањуг да нема никакве информације од косовске полиције, већ само од породице да су двојица од тројице нападача пуштени кући, а да је један задржан у притвору.

"Ја се данас после подне укључујем у процес, па ћу након тога што контактирам тужиоца и видим које је он радње спровео, које је доказе прикупио, да имам више информација", рекао је Арсић.

На питање каква очекивања има од "косовских институција", он је изјавио да то зависи од случаја до случаја, од судије и тужиоца који воде поступак.

"Очекујем да ће институције да буду на свом нивоу, да ће да одраде поступак. Овде очигледно постоји кривично дело угрожавања, односно покушај убиства", истако је Арсић и додао да се нада ће тужилаштво и суд одрадити свој посао.

Двадесетогодишњи младић српске националности Бобан Ђузић, избоден је јуче ножем у пределу рамена, у селу Могила, у општини Клокот, потврђено је за Тањуг из извора у косовској полицији региона Гњилане.

Ђузића су ранила тројица Албанаца после комшијске свађе и они су приведени.

Он се осећа добро и налази се у болници у српском селу Пасјане, потврдио је за Тањуг његов брат Душан.

"Мој брат је шетао пса и када је се враћао кући, пришла су му тројица Албанаца са леђа и док га је један држао, други га је убо ножем два пута. Онда их је трећи раздвојио. Одмах смо га одвезли у амбуланту у Врбовцу, одакле је после указане помоћи, пребачен у болницу у Пасјану", рекао је Душан Ђузић.
Село Могила је мултиетничко село у општини Клокот, недалеко од Косовске Витине. У селу живе Срби, Албанци и Роми.

Његов отац Ивица Ђузић претходно је изјавио да је полиција привела тројицу нападача, али да је незванично сазнао да је један од њих ослобођен и  замолио је државу да му обезбеди адвоката јер он то не може да плати.

Ивица Ђузић је за РТС изјавио да не постоји никакав сукоб између његове и породице Албанаца који су његовог сина изболи ножем док је шетао пса и да се чак и познаје са оцем једног од нападача.

Одбио је да да изјаву полицији о нападу на сина, навео је да им не верује и да је забринут да ће нападачи бити ослобођени.

"Читав случај намеравам да изгурам до краја, због чега ми је потребна помоћ наше државе. Ја имам петоро деце, живим од социјале и немам за адвоката, зато од наше државе тражим само једно, да ми обезбеди адвоката", рекао је Ивица Ђузић.

image