Србија и Балкан

Породица Слађана Трајковића протестовала у Приштини: Захтевамо да се брани са слободе

Тужилаштво у Приштини је поновно саслушање заказало за 16. фебруар, каже Трајковићев адвокат
Породица Слађана Трајковића протестовала у Приштини: Захтевамо да се брани са слободеGetty © Ferdi Limani

Специјално тужилаштво у Приштини одложило је почетак саслушања сведока у случају оптужнице против бившег полицајца Слађана Трајковића, које је било заказано за данас, потврдио је новинарима Трајковићев бранилац Дејан Васић.

Како је Васић навео, Тужилаштво је поновно саслушање заказало за 16. фебруар.

Породица Слађана Трајковића окупила се данас испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини и са транспарентом на коме је писало "Мој отац је невин", апеловала на привремене приштинске институције и међународну заједницу да му омогуће кућни притвор.

Трајковићева супруга Сузана Трајковић, казала је данас да се породица окупила испред Специјалног туилаштва како би пружила подршку њеном мужу који је невин, и да захтевају да он буде ослобођен и пребачнен на лечење у Клиничко-болничком центру у Северној Митровици.

"Апелујем на приштинске правосудне органе да се Слађану омогући да се брани са слободе. Он је 11 дана био без терапије, тек су га прошле среде водили на преглед у болницу у Приштини. Знам да је процедура да се затвореници воде са ланцима око руку и ногу, али није ми јасно да човек који има рану на табану, да му се не омогући да се лифтом попне до другог спрата већ да иде пешака. Апелујем на организације за људска права да нам изађу сусрет, такође апелујем јер данас долази и Лајчак, да види шта се ради српском народу", казала је Трајковић.

Трајковић је додала да нико од сведока, како Срби, тако ни Албанци не смеју да дођу, да пруже подршку њеном супругу.

Подсећамо, полиција тзв. Косова ухапсила је Слађана Трајковића 15. децембра прошле године у јужном делу Косовске Митровице, а терете га за наводне ратне злочине почињене у Вучитрну 1999. године.

Трајковић је од 2013. године био припадник полиције тзв. Косова, а службу је напустио када су Срби са севера изашли из привремених приштинских институција прошле године.

image