Србија и Балкан

Дачић: Постигнут договор са Вучићем, настављамо сарадњу

СПС чврсто стоји иза политике председника Србије везане за Косово и Метохију, саопштио је лидер социјалиста
Дачић: Постигнут договор са Вучићем, настављамо сарадњу© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је данас разговарао са председником Србије и СНС Александром Вучићем и да је договорен наставак сарадње две странке.

"Разговарали смо отворено о свим питањима која су важна за нашу сарадњу и о изазовима који нас чекају, као и плановима за годину која је пред нама. Наравно, разговарали смо и о питањима која су била покретана о нашем међусобном односу и сарадњи", навео је Дачић и додао да је разговор трајао сат и по времена.

Како је лидер социјалиста рекао за Танјуг, двојица политичара су поносна на све што су заједно урадили у претходних 11 година коалиције, додајући да су постигнути значајни историјски резултати за Србију.

"СПС ће бити и јесте чврст темељ државног и народног јединства и у складу са тим, наш договор је да ћемо наставити нашу сарадњу у реализацији најважнијих државних и националних циљева", навео је Дачић.

Он је додао да то практично значи да ће у наредном периоду заједно радити на питањима одбране националних и државних интереса, на плану економског развоја, обезбеђивања најбоље позиције Србије у веома тешким геополитичким околностима што, као је рекао, подразумева и наставак тешке борбе за заштиту територијалног интегритета Србије.

Према његовим речима, СПС и он као њен лидер, чврсто стоје иза Вучићеве политике везане за Косово и Метохију, имајући у виду сву тежину ситуације у којој се налази Србија, а не председник као појединац.

Оценио је да би сви који желе да науде Србији желели да разбију политички однос између СНС и СПС, односно између Вучића и њега креирајући одређене сценарије који би ишли ка томе да се та коалиција разбије и да се евентуално направе неке друге.

"Желим још једном да кажем да нико не треба да рачуна на мене и на СПС, док сам ја председник СПС, а бићу још дуго, надам се. Ми ћемо имати чврсту, отворену и принципијелну сарадњу јер немамо неслагања ни око једног државног и националног питања", рекао је Дачић.

image