Спорт

Звезда донела одлуку - црвено-бели играју на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде играће на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа, саопштио је први човек клуба Небојша Човић

Он је у обраћању медијима уочи тренинга рекао да је одлуку донео Управни одбор клуба, са 18 гласова ЗА, два уздржана и један против.

"Нас нико ништа не пита, само одреди где играмо, кад играмо, како играмо, а притом се не размишља да ли је то условно или није. Немамо ништа против Ниша, напротив. Дуги низ година смо доле, разумемо шта значи ширити кошарку у Србији. Одлуку коју смо донели, донели смо због кошарке у Србији", рекао је Човић.

Он је, ипак, додао да се мора имати у виду да у Нишу није безбедно, да увек постоји проблем са картама и да Звезда ове године неће играти против Партизана док сви њени навијачи не уђу у дворану.

"Ми имамо 250 карата, ствара се тензија између навијача, који се тамо окупљају. На крају уђу, али нама преседне. То ће се догодити и ове године. Тешко да ћемо ту утакмицу почети ако не буде наших навијача."

Човић је рекао и да ће се направити адекватан договор са Савезом када су у питању играчи за репрезентативне "прозоре".

"Играмо са Албом кад и Србија у Грчкој. Испоштоваћемо стручни штаб, одлука ће бити заједничка. Јуче смо имали дуг разговор са Пешићем, као и директором Тарлаћем. Колико се разумем, ми имамо два меча, једна победа нам је довољна. Мислим да то може реално да се оствари. Кампацо иде да игра за Аргентину, Вилдоза не. Ивановић иде да игра за Црну Гору", истакао је Човић.

Звездин први ривал, у четвртфиналу, биће Борац из Чачка у четвртак од 18 сати.

image