Србија и Балкан

Вучић из Минхена: Данас неке добре вести грађанима Србије о КиМ, неке за седам дана

Председник Србије најавио да ће се у Минхену срести и разговарати са председником Француске Емануелом Макроном и канцеларом Немачке Олафом Шолцом
Вучић из Минхена: Данас неке добре вести грађанима Србије о КиМ, неке за седам дана© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Председник Србије Александар Вучић поручио је по слетању у Минхен, где учествује на 59. Минхенској безбедносној конференцији, да га данас очекује напоран дан пун састанака, али да верује да ће се успешно изборити за интересе Србије и да ће данас грађанима моћи да саопшти неке добре вести које се тичу Косова и Метохије, а неке за седам дана.

Председник је у видео-снимку на Инстаграм профилу "Будућност Србије АВ", док је чекао да се искрца из авиона, подсетио да је данас 15 година од једностраног проглашења независности такозваног Косова.

Најавио је да ће се у Минхену срести и разговарати са председником Француске Емануелом Макроном и канцеларом Немачке Олафом Шолцом.

Поред тих сусрета, председник Србије имаће низ састанака са светским званичницима, међу којима су секретар Сједињених Америчких Држава Ентони Блинкен, представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ, министар спољних послова Велике Британије Џејмс Клеверли, као и председник грчке Владе Киријакос Мицотакис.

image