Спорт

Тежак посао за Новака у Дубаију – треће коло са Маријем, потом следе Хуркач и Медведев

Најбољи тенисер света неће имати лаган посао на АТП турниру у Дубаију, првом на којем ће наступити после освајања Аустралијан опена
Тежак посао за Новака у Дубаију – треће коло са Маријем, потом следе Хуркач и МедведевGetty © Tom Dulat / Stringer

Новак Ђоковић опоравио се од повреде задње ложе и отпутовао у Уједињене Арапске Емирате, где ће покушати да освоји шесту титулу.

Објављен је и жреб, па је јасно да ће такмичење започети од квалификанта, потом бољи из окршаја Констант Лестијен – Талон Грикспор, док га већ у трећем колу очекује потенцијални дерби са великим ривалом и пријатељем.

Енди Мари могао би да буде противник Ђоковићу, а судећи по тренутној форми, могли бисмо да гледамо спектакл двојице играча који су се средином прошле деценије борили у гренд слем финалима.

Уколико савлада Британца, потенцијално четвртфинале доноси му Пољака Хуберта Хуркача, док га у полуфиналу највероватније чека Данил Медведев.

Рус игра сјајно после неколико месеци кризе, пронашао је форму и на другом узастопном турниру (Доха), бориће се за титулу. Ривал ће му у суботњем финалу бити управо Енди Мари.

На другој страни костура, који предводи други носилац Андреј Рубљов, налази се и Филип Крајиновић, који није имао среће приликом извлачења.

Баш ће Рубљов бити Филипов први ривал у Дубаију, а у случају изненађења, ићи ће на победника сусрета Малек Жазири – Алехандро Давидович Фокина.

Турниру у Дубаију из серије 500 на програму је од 27. фебруара до 4. марта и игра се за наградни фонд од 2.855.495 долара.

image