Свет

Маск о догађајима у Украјини 2014: Сумњиви избори и несумњиви државни удар

Нема сумње да је то заиста био државни удар, написао је власник "Твитера" на овој друштвеној мрежи коментаришући чланак о догађајима познатијим као Евромајдан
Маск о догађајима у Украјини 2014: Сумњиви избори и несумњиви државни удар© Jeff J Mitchell / Staff

Амерички милијардер Илон Маск оценио је да су избори у Украјини (на којима је за председника изабран Виктор Јанукович) били сумњиви, али да нема сумње да се у тој земљи 2014. године десио државни удар.

Власник "Твитера" тако је прокоментарисао чланак америчког политиколога професора Џона Миршајмера који је окачио један од корисника, а у којем се образлаже зашто за украјинску кризу треба кривити Запад, што је и у наслову текста.

Корисник је цитирао реченицу из текста: "За Путина, нелегално свргавање демократски изабраног и про-руског председника – које је сасвим исправно назвао државним ударом – било је кап која је прелила чашу".

На ову реченицу професора Миршајмера реаговао је Маск сличном опаском.

Коментар једног корисника Твитера да је Јанукович био "руска марионета… непријатељ Украјине" и да су се Украјинци удружили да га се отарасе, амерички милијардер одговорио је кратким питањем: "Како је изабран за председника?".

image