Русија

Русија успешно тестирала интерконтиненталну балистичку ракету (ВИДЕО)

Сврха лансирања била је провера способности борбене опреме, што је у потпуности извршено, саопштило је Министарство одбране Русије
Русија успешно тестирала интерконтиненталну балистичку ракету (ВИДЕО)© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Руске ракетне стратешке снаге успешно су реализовале пробно лансирање интерконтиненталне балистичке ракете с полигона Капустин Јар у Астраханској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Министарство је објаснило да је сврха лансирања, које је обављено на југу земље у уторак, 11. априла, била провера способности борбене опреме за интерконтиненталне балистичке ракете и да је омогућило да се потврди "исправност техничких решења која су коришћена у развоју нових стратешких ракетних система", преноси РИА Новости.

"Пробна бојева глава ракете погодила је с прецизношћу лажни циљ на полигону Сари-Шаган у Казахстану", саопштило је министарство.

У саопштењу је наглашено и да су "задаци лансирања у потпуности извршени" и да су припадници војних снага који су учествовали у вежби "у целости успели да изврше постављене задатке".

image