Спорт

Спектакл Медведева - прст тишине за публику и велики преокрет против Зверева

Пети тенисер света је савладао немачког представника и тако се пласирао међу осам најбољих у Монте Карлу
Спектакл Медведева - прст тишине за публику и велики преокрет против Зверева© Twitter / screenshot / @TennisTV

Данил Медведев је стигао до четвртфинала мастерса у Монте Карлу пошто је у узбудљивом сусрету савладао великог ривала Александера Зверева 2:1, и то након преокрета.

Руски тенисер је стигао да други пут преокрене резултат против Немца у последњих месец дана, а овог пута је било 3:6, 7:5, 7:6.

Медведев ће у петак у четвртфиналу играти против Данца Холгера Рунеа, а 14. окршај Медведева и Зверева донео је много преокрета, успона и падова, квалитетан тенис, али и уобичајене гестикулације Руса.

Тако је пети тенисер света ућуткивао малобројну публику (услед лошег времена су трибине биле полупразне), а у једном тренутку је и скинуо метални штап који на крају терена придржава мрежу на одређеној висини, што је насмејало и самог Зверева.

Но, Немац се није смејао када је сервирао за победу и у другом и у трећем сету, али је Медведев у оба наврата успевао да направи брејк и остане у мечу. Потом је у тај-брејку трећег сета мало фалило да Зверев шокира Руса који је имао 5:2 и два поена на свој сервис, да стигне до победе.

Зверев је са четири поена у низу стигао до меч лопте, али ју је олако прокоцкао, да би потом Медведев у тај-брејку славио 9:7 и окршаја са Рунеом.

image
VV inauguration
banner