Спорт

Неочекивано брзо: Ђоковић елиминисан са турнира у Монте Карлу

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић елиминисан је у осмини финала Мастерса у Монте Kарлу пошто је после велике борбе и једночасовне паузе због кише поражен од Италијана Лоренца Музетија 1:2 (6:4, 5:7, 4:6) у мечу који је трајао два сата и 56 минута, а обележили су га лоши сервиси оба играча, као и неоправдани звиждуци публике Србину
Неочекивано брзо: Ђоковић елиминисан са турнира у Монте КарлуGetty © Clive Brunskill / Staff

Ђоковић је боље отворио меч и већ у четвртом гему стигао до брејка, али је одмах затим Италијан узвратио рибрејком.
Србин је међутим у наредном гему опет направио брејк, да би код вођства 5:3, на сервис Музетија, имао две сет лопте, али их није искористио.

У следећем гему имао је Ђоковић још једну сет лопту, али не само да је није искористио, него је дозволио Италијану да преокрене и направи брејк.

Ипак, у наредном гему Ђоковић стиже до нових сет лопти, а искористио је трећу у том гему, а укупно шесту за вођство 1:0.

Други сет је почео брејком Музетија. Две брејк-лопте Италијан није искористио, али трећу јесте.
Узвратио је међутим Новак новим брејком већ у следећем гему. Трећи гем је поново припао Музетију који је опет успео да одузме сервис Србину, да би у четвртом опет Новак вратио брејк.

Затим је коначно прекинута серија од шест гемова у низу са брејком, па је Новак повео 3:2, а одмах затим новим брејком и 4:2. Италијан се ипак није предавао и успео је да новим брејком смањи на 4:3, а затим и изједначи на 4:4, а затим трећим везаним освојеним гемом стигне до потпуног преокрета и шансе да сервира за 1:1 у сетовима.

У том деветом гему другог сета Новак је био оштећен за поен, тражио је корекцију која није направљена, а публика му је звиждала иако се испоставило да је био у праву. Ђоковић је у следећем гему поново направио брејк за 5:5, али је невероватним, 14. брејком укупно у мечу, Музети повео 6:5, да би затим коначно стигао до изједначења у сетовима.
На старту трећег сета, код резултата 1:1, почела је јака киша, која је изазвала једночасовну паузу.

После наставка меча, до 3:3 није било брејкова, али је онда Италијан успео да узме Новаку сервис и поведе 4:3, а затим и потврди брејк и стигне до 5:3.

У наредном гему је Музети имао две везане меч лопте, али је Србин обе спасио, а затим пропустио и брејк лопту. Италијан је искористио четврту меч лопту и стигао до једне од највећих победа у каријери.

Музети ће у петак у четвртфиналу играти против земљака Јаника Синера.

  • 13. апр 2023 • 19:49

    19:49

    Италијан близу победе

    Музети је потврдио брејк и води са 5:3. Ђоковић сервира за останак у мечу.

  • 19:34

    Брејк Музетија

    Музети је направио брејк и повео са 4:3 у трећем сету. Италијан је имао 0:40, Новак је спасао прву брејк лопту, али не и другу.

  • 19:11

    Meч настављен

    После два сата паузе играчи су опет на терену

  • 18:15

    Прекид меча

    У Монте Карлу лије јака киша због чега је судија при резултату 40:30 за Новака одлучио да прекине меч. Оба играча су отишла у свлачионицу.

  • 17:55

    Други сет Музети - 5:7!

    Идемо у трећи сет овог меча напорног за гледање! Музети је феноменалним сервисима успео да освоји сет у ком је виђено чак девет брејкова.

    Све то подсећа више на ВТА тур, а Ђоковић ће сада морати у одлучујућем сету да подигне ниво игре.

  • 17:52

    Катастрофа Новака - 5:6

    Ово је седми пут данас да Музети прави брејк против Новака Ђоковића. И то сада без изгубљеног поена и сервираће за освајање другог сета, по други пут.

  • 17:49

    Ђоковић се извукао - 5:5

    Било је 5:4 и 30:0 за Музетија на његов сервис, али на крају смо ипак стигли до 13. брејка у мечу. Ђоковић осваја четири поена заредом и сада је поново у доброј ситуацији да меч заврши у два сета.

  • 17:43

    Музети ће сервирати за освајање сета - 4:5

    Музети је у серији гемова! Било је 4:2 за Новака и Србин је био на сервису, али од тада је два пута изгубио гем на свој сервис, а укупно три у низу. Сада ће Италијан својим сервис гемом моћи да уведе меч у трећи сет.

  • 17:32

    За неверовати... Нови брејк Музетија - 4:3

    Сервирао је Новак за 5:2, али не вреди, поново ужасан гем на његов сервис и Музети се враћа.

  • 17:27

    Ђоковић се "одлепио" - 4:2

    Новак је изгледа направио "брејк" тиме што је освојио гем на свој сервис, а онда је заправио направио брејк у наредном гему, на сервис Музетија. Сада ће при резултату 4:2 сервирати.

image