Русија

Шојгу на фронту: Руска војска ефикасно уништава украјинску муницију (ВИДЕО)

Команданти су добили задатак да наставе активно са извиђањем како би унапред открили непријатељске планове и спречили њихово спровођење, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране
Шојгу на фронту: Руска војска ефикасно уништава украјинску муницију (ВИДЕО)© минобороны.рф

Руски министар одбране, генерал армије Сергеј Шојгу посетио је зону Специјалне војне операције (СВО) и обишао командно место војне јединице групе "Восток" на Запорошком правцу.

Он је саслушао извештаје команданта групе и официра штаба о тренутној ситуацији, природи непријатељских дејстава и борбеним задацима руских трупа на горућим тачкама борбених дејстава.

На састанку са командантом групе, Шојгу је потврдио да је руска војска, у подручјима, где је стационирана јединица "Восток", веома ефикасна када идентификује и уништава војну опрему и непријатељску војску, саопштило је Министарство.

"Команданти су добили задатак да наставе активно са извиђањем, како би унапред открили непријатељске планове и спречили њихово спровођење", наводи се у саопштењу Министарства.

На крају посете, генерал армије се захвалио војницима који успешно обављају задатке у зони СВО и наградио их државним наградама "Орден за храброст" и "Крст Светог Ђорђа" за несебичност и херојство које су показали у борби.

"Награде су високо признање за ваш војни рад. Хвала вам на томе. Надам се да ћете и даље верно служити нашој земљи, за добробит њеног народа! Честитам и чувајте се", поручио је Шојгу награђеним војницима.

image