Русија

Шојгу проверио технику и оружје који се шаљу у зону СВО (ВИДЕО)

Руски министар одбране истакао је да је потребно посебно контролисати да се непрекидно одвија процес снабдевања снага оружјем и техником
Шојгу проверио технику и оружје који се шаљу у зону СВО (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Руски министар одбране Сергеј Шојгу извршио је у Јужном војном округу проверу војне технике и наоружања које се шаље јединицама Оружаних снага Русије у зонама специјалне војне операције у Украјини, саопштило је Министарство одбране.

"Министар одбране Сергеј Шојгу у Јужном војном округу извршио је инспекцију спремности војне опреме и наоружања упућених јединицама Оружаних снага у областима Специјалне војне операције за извршавање предвиђених задатака", наводи се у саопштењу.

Нови заменик министра одбране, генерал-пуковник Алексеј Кузменков, који је задужен за логистику руских трупа, показао је министру недавно пристигле савремене тенкове, борбена оклопна возила, специјалну опрему и возила за снабдевање војске.

Такође, Шојгу је задужио Кузменкова да држи под посебном контролом питања непрекидног и ритмичног снабдевања трупа у областима Специјалне војне операције свим потребним наоружањем и војном опремом.

Како су прецизирали министарству, Шојгу је прегледао и базе за складиштење и поправку наоружања и војне опреме која је повучена из подручја борбених дејстава.

"Генерал-пуковник Кузменков је известио да ремонтне јединице Оружаних снага, заједно са бригадама руских предузећа одбрамбене индустрије, увелико раде на ремонту опреме. Обновљена техника одмах се шаље јединицама руских трупа у областима Специјалне операције", додаје се.

image