Србија и Балкан

Вучић потписао: Војска на највишем нивоу борбене готовости, хитан покрет снага ка линији са КиМ

Председник Србије затражио је од НАТО да се под хитно заустави насиље над Србима
Вучић потписао: Војска на највишем нивоу борбене готовости, хитан покрет снага ка линији са КиМ© Танјуг/Јадранка Илић

Председник Србије и врховни командант оружаних снага Александар Вучић потписао је наредбу о подизању борбене готовости јединица Војске Србије на највиши ниво, и наредио им хитан покрет у правцу административне линије са Косовом и Метохијом, сазнају "Новости".

Председник Србије се на овај потез одлучио због насиља које специјална полиција Аљбина Куртија спроводи над српским народом у Звечану, Зубином потоку и Лепосавићу. Такође, шеф државе затражио је од НАТО-а да се под хитно заустави насиље над Србима.

Ову информацију потврдио је и министар одбране Милош Вучевић који је истакао да је овим потезима Аљбина Куртија угрожена безбедност Срба на КиМ, али и свих других људи на тим просторима.

"Скренута је пажња међународној заједници. Ово нас води ка колапсу дијалога, ка црвеним линијама, ово није војна вежба већ нешто што угрожава безбедност људи на КиМ", нагласио је министар одбране и упозорио да се спроводи терор над српском заједницом.

Грађане је позвао да буду максимално смирени и не наседају на провокације, колико год да је ситуација напета и драматична.

image