Свет

Бирачи у Пенсилванији изабрали покојника за члана Конгреса

Покојник је остварио значајну предност у односу на своју живу противкандидаткињу
Бирачи у Пенсилванији изабрали покојника за члана Конгресаwww.globallookpress.com © © Rod Lamkey - CNP

Бирачи у Пенсилванији изабрали су у уторак мртвог представника за Конгрес, преноси "Јаху њуз". То значи да ће накнадно бити заказани ванредни избори како би се попунило његово место.

Тони Делука, демократа, преминуо је у својој 85. години, 9. октобра. Време његове смрти било је превише близу изборима 8. новембра, због чега није уклоњено са гласачких листића кандидата за Представнички дом из 32. округа.

Преминули је имао значајну предност у односу на свог живог противкандидата

Гласање у уторак показало је да је преминули кандидат остварио значајну предност у односу на Зару Ливингстон из Партије зелених, која се залагала за "окончање рата против дроге, смањење насиља ватреним оружјем и давање приоритета еколошкој правди", наводи се на њеном сајту.

У објави на Твитеру убрзо након што се расписани избори, државни комитет Пенсилваније одао је пошту преминулом, који је био члан Представничког дома са најдужим стажем.

"Иако смо тужни због губитка представника Тонија Делуке, поносни смо што видимо да гласачи настављају да показују поверење у њега и његову приврженост демократским вредностима, и што је постхумно поново изабран", објавио је комитет на Твитеру, уз напомену да ће "ускоро уследити ванредни избори."

Посланик је умро је пошто је изгубио битку са лимфомом, саопштио је демократски клуб државе Пенсилваније у октобру.

image