Свет

Бајден о кандидатури за други мандат: Не жури ми се

Званична објава најављује се за следећу годину
Бајден о кандидатури за други мандат: Не жури ми сеNone © Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да жели да се кандидује за други мандат и да ће коначну одлуку донети следеће године.

"Наша намера је да се поново кандидујем. То је била наша намера независно од резултата међуизбора", рекао је Бајден и додао да би волео о томе да разговара са својом супругом Џил између Дана захвалности и Божића, преноси "Фајненшел тајмс".

"Не осећам никакву журбу да направим било какву одлуку, моја претпоставка је да ће то бити следеће године", рекао је он.

Демократе су избегле убедљив пораз на међуизборима, али и даље могу да остану без већине у оба дома конгреса. Гласачи су показали да не желе да дају пуну подршку ни једној од две партије, пише амерички лист.

Бајден се претходних месеци нашао на удару критика када је у питању његова друга кандидатура, с обзиром на његове позне године и непопуларност. Излазне анкете након међуизбора показале су да две трећине Американаца не жели да се он кандидује, али он је новинарима рекао да је његова порука скептицима: "Само ме гледајте!", преноси "Фајненшел тајмс".

image