Спорт

Ђоковић након пласмана у полуфинале завршног турнира: Један од најбољих наступа ове године

Новак Ђоковић сматра да је у мечу црвене групе Завршног турнира у Торину, против Андреја Рубљова, одиграо једну од најбољих партија ове године.
Ђоковић након пласмана у полуфинале завршног турнира: Један од најбољих наступа ове годинеGetty © Valerio Pennicino

Ђоковић је у мечу црвене групе пружио још једну фантастичну партију и победио руског играча Андреја Рубљова, резултатом 6:4, 6:1.

"Одиграо сам одлично, без сумње један од мојих најбољих наступа ове године, ако не и најбољи. Играо сам против изузетног играча, успео сам да пронађем прави став и праву игру. У првом сету, када смо имали дугачке размене, рекао сам себи да ће шансе доћи... Осетио сам његов пад енергије у другом сету, искористио моментум и дошао до победе", рекао је Новак после меча.

Новака је бодрила породица са трибина, што га посебно радује.

"Надам се да ће бити још оваквих прилика, где ме и син и ћерка гледају од првог до последњег поена. Пресрећан сам што су били и то ми је била највећа мотивација." 

Новак се пласирао у полуфинале Завршног турнира, али ће у последњем мечу групне фазе одиграти још један меч, против Данила Медведева.

"Драго ми је да сам се пласирао у полуфинале, али притисак да се добије сваки меч је увек присутан... Неће бити шетња кроз парк, увек се иде на победу без обзира ко је преко пута мреже. Радујем се том мечу", рекао је Ђоковић.

image